Cu ce modele se duce Dacia la Salonul Auto din München

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacia Spring va fi prezentă la Salunul Auto din Germania
Dacia Spring va fi prezentă la Salunul Auto din Germania

Dacia va participa, în intervalul 7-12 septembrie, la Salonul Auto IAA din München-Germania cu mai multe modele, iar cum evenimentul are loc într-un nou format, în spaţii deschise, constructorul de la Mioveni va aduce şi câteva SUV-uri Duster face-lift pentru testele pe care vizitatorii le vor face pe traseele special amenajate de organizatori.

Concret, târgul IAA Mobility va organiza standurile de prezentare în premieră în locuri publice cum ar fi  Königsplatz, Wittelsbacherplatz, Odeonsplatz (Ludwigstraße), Feldherrnhalle, Max-Joseph-Platz, Hofgarten şi Marstallplatz. Dacia va fi prezentă în Königplatz cu modele ca Spring, Sandero, dar şi cu viitorul crossover al mărcii care este în teste de drum în prezent. În Königplatz, Dacia va fi alături de constructorul american Ford, dar şi lângă de alţi jucători prestigioşi din piaţa auto cum ar fi Bosch, Michelin sau Valeo.

Pe de altă parte, Dacia are planuri mari de viitor pentru Duster. Astfel, a treia generaţie a SUV-ului ar putea avea multe în comun cu modelul Bigster. Presa europeană de specialitate speculează că a treia generaţie Dacia Duster va ajunge pe piaţă în 2024 şi va semăna puternic cu Bigster, conceptul prezentat recent. Concret, va fi ca un frate mai mic pentru acest model, care urmează să fie lansat un an mai târziu în varianta cu şapte locuri.

Denumit intern de inginerii francezi P1310, SUV-ul Dacia Duster 3 va asamblat pe platforma CMF-B a grupului Renault, adică cea pe care se fac cele mai noi modele Logan şi Sandero şi va putea avea şi o variantă hibridă.

Reamintim că Dacia a prezentat, la începutul anului, conceptul Bigster, un SUV de 4,6 metri lungime, care anticipează un viitor model în gama constructorului român deţinut de Renault.

Bigster nu încorporează elemente cromate sau ornamente cu aspect de aluminiu, dorindu-se a fi un SUV autentic, şi se prezintă doar protecţii laterale din plastic. Semnătura luminoasă de forma literei Y este prezentă şi la farurile şi stopurile conceptului Bigster.

dacia

FOTO Renault

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite