Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Cu ochii pe ruşi. Piloţii canadieni de CF-188 Hornet îi ajută pe cei români de F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR să facă poliţie aeriană la frontiera NATO

4
11 Sep 2019 17:45:23
Autor: Valentin Bolocan
Piloţii canadieni vor fi gata oricând să respingă orice ameninţare la graniţa de este a alianţei NATO  FOTO RCAF
Piloţii canadieni vor fi gata oricând să respingă orice ameninţare la graniţa de este a alianţei NATO  FOTO RCAF

Un detaşament canadian, format din 135 de militari cu cinci aeronave CF-188 Hornet, va executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, în următoarele patru luni, alături de Forţele Aeriene Române. Ceremonia de certificare NATO a detaşamentului va avea loc vineri.

Detaşamentul canadian, format din aproximativ 135 de militari (piloţi şi personal tehnic) cu cinci aeronave CF-188 Hornet, va executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni, alături de militarii aparţinând Forţelor Aeriene Române, cu aeronavele F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR.

Urmare a unei colaborări fructuoase, Forţele Aeriene Regale Canadiene se află la a treia rotaţie în România, după cele executate în perioadele septembrie-decembrie 2017 şi septembrie-decembrie 2018. În timpul misiunilor anterioare, detaşamentul canadian a fost angajat în exerciţii multinaţionale de antrenament care au contribuit la dezvoltarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene ale României şi Canadei, se arată într-un comunicat al MApN. 

Misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene Române şi cele canadiene.
Dislocarea avioanelor CAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianţei atât în zona de nord, cât şi în zona de sud şi demonstrează unitatea şi determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

foarte atent
11.09.2019, 18:30:39

pai de ce pe rusi?! ca noi n-avem granita cu ei! avem cu Moldova si cu Ucraina? trec cumva avioanele rusesti prin Moldova si Ucraina si ajung la noi?!

+1 (3 voturi)
Mihai Popescu
11.09.2019, 19:13:08

Pina a se face scutul de la Deveselu care ne apara de rachetele din Iran si Coreea de N si pina nu s-au construit baze militare americane in Romanica, rusii nici nu ne bagau in seama. Nu aveau divergente cu noi.

-1 (3 voturi)
A4___ A4___
11.09.2019, 20:43:28

MIG 21?????????? eventualpentru copii mici nu pentru misiunede patrulare....iara or muri pe capete tineri vati si inteligenti ca sant trimisi la inaintare de catidiotii de politicieni...........

+1 (1 vot)
Vasile Naftuli
11.09.2019, 21:45:27

Rușii stau pitiți după stâncile din Crimeea de frică.

-1 (1 vot)