Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Cui folosesc protestele „împotriva restricţiilor“

8
1 Apr 2021 11:56:28
Paul Stan

Credibilitatea acestora şi a celor care le conduc politic sunt la genunchiul broaştei! Lipsa de reacţie profesionistă a instituţiilor vitale ale statului, lipsa de profesionalism a ”esenţialilor” creează nesiguranţă, îngrijorare, teamă şi revoltă! În spaţiul public au început să se manifestare tot mai multe reacţii de ură, ameninţări de tot felul, inclusiv cu moartea, insecuritate pe străzi şi teamă în rândurile oamenilor simpli!

Ceea ce se întâmplă de câteva luni în România, par a fi efectele şi consecinţele unui război atipic care se amplifică pe zi ce trece! Această situaţia nu este nicidecum o reacţie a situaţiei pandemice cu care ne confruntăm de mai bine de un an de zile, ci un pretext de a crea anumite tensiuni în societate, în spaţiul public!

Mai bine zis sunt pretexte date de un guvern nevolnic, ce nu este în stare să adopte nişte măsuri bine gândite şi care să fie puse în practică şi respectate de toţi cetăţenii, pentru a putea ţine sub control răspândirea pandemiei.

Măsuri luate mai mult de ochii lumii, care se bat de multe ori cap în cap şi din cauza cărora se ceartă chiar guvernanţii între ei şi pe care chiar mulţi dintre ei le încalcă voluntar, iar când sunt prinşi, vin cu tot felul de scuze puerile de râsul curcilor! Exemple negative avem cu duiumul încă de când a început pandemia şi ne sunt furnizate în fiecare zi de mulţi reprezentanţi ai clasei politice.

În aceste condiţii, evident că restul cetăţenilor simpli încep să devină, revoltaţi frustraţi, că legile se aplică discreţionar şi nicidecum aşa cum clamează politicienii! Iar această frustrare în rândul poporimii este întreţinută cu gaz pe foc de diverse forţe de aici sau de aiurea, ieşind tot mai mult în decor cu aşa zisele proteste de stradă ”împotriva restricţiilor impuse!”

Proteste care proliferează continuu, bine organizate şi puse la punct, de parcă ar exista undeva nişte scenarii şi regizori specializaţi în crearea de tensiuni publice. Cred că cel mai bine ar trebui să cunoască, să ştie şi să-şi facă treaba cu onestitate şi profesionalism structuri ale serviciilor speciale, dar după cum evoluează lucrurile, acestea ori sunt depăşite de evenimente, ori, mai rău, ar putea fi complice la războiul atipic de destabilizare a României.

La fel par a fi şi instituţiile de forţă, de ordine şi linişte publică, care uneori dau senzaţia că le lipsesc conducătorii inteligenţi, profesionişti, hotărâţi, fie ei politici sau militari! Astfel, de multe ori, când sunt puse în postura să intervină şi să-şi facă treaba conform atribuţiilor legale, acestea par ca nişte instituţii fără cap, fără curajul şi forţa de a-şi face treaba! După modul în care răspund sau nu sarcinilor ce le revin, câteodată, avem impresia de o disoluţie a autorităţilor publice şi chiar de boicotare tacită a ordinelor primite!

Credibilitatea acestora şi a celor care le conduc politic sunt la genunchiul broaştei!

Lipsa de reacţie profesionistă a instituţiilor vitale ale statului, lipsa de profesionalism a ”esenţialilor” duc la crearea unui mediu de nesiguranţă, de îngrijorare, teamă şi revoltă în spaţiu public! Spaţiu public unde au început să se manifestare tot mai multe reacţii de ură, ameninţări de tot felul, inclusiv cu moartea, insecuritate pe străzi şi teamă în rândurile oamenilor simpli!

S-a ajuns la nemaivăzute până recent, atacuri împotriva medicilor şi a salvatorilor care luptă în permanenţă pentru salvarea sănătăţii şi vieţii oamenilor aflaţi în suferinţă din cauza covidului şi nu numai.

S-a ajuns la atacuri verbale, agresive asupra oamenilor care se vaccinează!!!

Se face voit confuzia între măsurile sanitare anticovid şi restricţiile la adresa drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti! Dar, în acelaşi timp, cei care propagă astfel de lucruri uită să respecte drepturile şi libertăţile celorlalţi oameni, care nu au aceleaşi opinii şi puncte de vedere cu ale lor, punându-le sănătatea şi viaţa în pericol!

Pe de altă parte, înfloreşte din nou antisemitismul la cote care ne amintesc de vremuri de tristă amintire! De asemenea, sunt tolerate şi chiar încurajate fapte antisociale, violenţele, infracţiunile, încălcarea legilor la scară naţională, cum vedem sub ochii toleranţi ai autorităţilor depăşite de situaţie sau preocupate de alte interese, de dispute politice şi control al puterii!

Spectacolul de circ permanent este completat tot mai tare de stările de tensiune create şi întreţinute cu bună ştiinţă în spaţiul public, sub diverse pretexte date de contextul actual al pandemiei şi proastei guvernări!

Cui folosesc încercările de destabilizare a ţării, prin crearea de tensiuni între unii cetăţeni şi autorităţile politice în funcţie, de inducerea urii şi adversităţii între o parte şi alta dintre populaţie, în contextul măsurilor sanitare antipandemie, al curentelor pro şi antivaccinare?

Cui folosesc reactivările anumitor aşa zise sindicate vopsite politic din domenii strategice ale României, sabotajele, boicotul şi scenariile toxice puse în scenă, în locul dezbaterilor, negocierilor, analizelor şi rezolvării problemelor grele cu care se confruntă economia şi societatea românească?

Autorităţile statului, ”esenţialii”, serviciile de specialitate, instituţiile de forţă, factorii politici şi puterea actuală, dacă ar avea interes, profesionism, curaj şi voinţă politică ar putea face ceva pentru a nu escalada tensiunile induse artificial şi a se evita o situaţie de criză socială şi politică!

Situaţia actuală din România necesită reacţii inteligente, ferme şi la obiect! Doar exprimarea ”îngrijorărilor” şi ”precauţiilor” la nivel înalt, verbal, nu foloseşte nimănui! A trecut timpul „îngrijorărilor” şi vorbelor politice, acum este mai mult ca oricând nevoie de fapte concrete!

Oare, avem la ora actuală oameni capabili, puternici ai zilei, decidenţi politici, ”esenţiali” în stare, în măsură şi în funcţii să răspundă şi să rezolve aceste provocări ale anilor pandemici? Şi să detensioneze situaţiile create de protestele ”împotriva restricţiilor”?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Pop Max
1.04.2021, 13:25:00

Oamenii dresați cu „frică” un an de zile au ajuns să implore autoritățile să-i apere. A zis bine marele Ben (Franklin), cei care renunță la libertate pentru un pic de securitate, nu merită nici una nici alta. Pune bine masca aia, Paulică. Și raportează de urgență cînd vezi dușmani ai poporului. Și informează-te doar din surse oficiale.

-4 (12 voturi)
pathfinder
1.04.2021, 13:38:00

"Pe de altă parte, înfloreşte din nou antisemitismul la cote care ne amintesc de vremuri de tristă amintire!" Ei, na! Daca un dezaxat trimite mesaje aiurea, gata a inflorit antisemitismul. Hai sa fim seriosi.

-5 (11 voturi)
spy x
1.04.2021, 16:53:19

un efect pervers al internetului si al e-realitatii e ca-ti da senzatia de contemporanitate si sincronicitate cu lumea in care traiesti. Romania insa e prin secolul 15, cu viteza spre 14,13.... Bruxellul va ridica restrictiile in 30 de zile fortat de o decizie a justitiei. Romanul, care traieste fake in 2021, isi zice...de ce sa nu facem si noi la fel? pai pentru ca aia au facut ce trebuia facut si au depasit situatia iar voi n-ati facut niciodata ce trebuie facut si va mor oamenii pe capete din cauza imprastierei infectiei. In concluzie aia care militeaza anti-restrictii au un punct de vedere corect, singura problema e tara in care au acel punct de vedere. daca erau mai la vest era ok. fiind in ro, e ineptia ineptiilor sa ridici restrictiile in conditiile date.

+1 (3 voturi)
spy x
1.04.2021, 17:02:57

Acelasi efect se poate observa dupa ce te obisnuiesti sa mergi pe autostrada cu 220km....300km sau cit te tine masina. Adica, e cel mai normal si firesc lucru sa calatoresti asa...pe AUTOBAHN. Cind revii in ROmania si vrei sa aplici metehnele din Germania, dai de dracu. si nu din cauza politiei, ci pentru ca nu avem drumuri pentru asa ceva....oricind iti poate sari un ciine vagabond in fata, un taran care traverseaza spre cimp sau unul care isi plimba oile. Plus ca drumurile noastre au fost facute cu multi pomi pe margine....o idee la fel se scelerata ca si toate celelalte mostenite din comunism. Pomi ca sa ce? ca sa ai in ce intra?

+1 (1 vot)
pt ro
1.04.2021, 23:55:50

afla mai multe despre petitie si semneaz-o https://www.docdroid.net/HkeQU6r/frfp-pdf

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările