Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Cum arată noua navă de patrulare a Poliţiei de Frontieră, construită în Turcia

1
6 Jul 2022 20:57:41
Autor: Lorena Mihăilă
Lansarea la apă a primei nave maritime de patrulare, din completul de două ce vor intra în dotarea flotei navale a Poliţiei de Frontieră Române
Lansarea la apă a primei nave maritime de patrulare, din completul de două ce vor intra în dotarea flotei navale a Poliţiei de Frontieră Române

Prima navă maritimă de patrulare, care va intra dotarea Poliţiei de Frontieră (IGPF) a fost lansată la apă la sediul şantierului Damen Shipyards din Antalya. În perioada următoare vor fi testate sistemele de navigaţie şi propulsie necesare deplasării către şantierul Damen - Mangalia.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, la sediul şantierului Damen Shipyards din Antalya a avut loc lansarea la apă a primei nave maritime de patrulare din completul de două nave ce vor intra în dotarea Poliţiei de Frontieră Române, în vederea creşterii capabilităţilor de intervenţie operativă la frontiera maritimă externă a Uniunii Europene.

Potrivit aceleiaşi surse, construcţia navei face parte dintr-un contract de achiziţie încheiat între IGPF şi Damen Shipyards Gorinchem B.V. Netherlands. Cele două nave achiziţionate valorează 26 de milioane de euro.

„Construcţia acestei nave face parte dintr-un contract de achiziţie încheiat, la data de 10.03.2021, între Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Damen Shipyards Gorinchem B.V. Netherlands, care vizează achiziţionarea a două mijloace de mobilitate navală, valoarea totală a contractului fiind de 129.944.250 de lei fără TVA (26 milioane de euro).

Finanţarea este asigurată în cadrul unui amplu proiect din fonduri europene nerambursabile, prin Fondul pentru Securitate Internă (ROFSIB2018OS2ASP02 – Achiziţie de mijloace de mobilitate navală necesare Frontex), urmând ca navele să intre în dotarea Poliţiei de Frontieră Române până la data de 30.11.2022”, se mai arată în comunicat.

Navele vor fi utilizate în misiuni de patrulare, în operaţiuni de căutare şi salvare, dar şi în alte activităţi specifice controlului şi supravegherii frontierei maritime.

Nava are capacitatea de a executa misiuni operative până la 3 zile, are o viteză de 30 de noduri şi o lungime totală de 43 de metri. Tonajul brut de 300 de tone şi autonomia ambarcaţiunii este de minim 600 mile marine.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

T. Timisorean
6.07.2022, 23:02:17

Deci statul roman nu este in stare sa dea de lucru in Romania, dar impoziteaza extra companiile straine care dau de lucru in Romania! Caragiale curat ....

+1 (1 vot)
Modifică Setările