Cum a beneficiat Vîntu de banii Petromservice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vîntu este cercetat şi în dosarul în care acesta este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa
Sorin Ovidiu Vîntu este cercetat şi în dosarul în care acesta este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa

"Adevărul" a scris în septembrie despre două documente incendiare semnate de SRI şi de Oficiul pentru Prevenirea Spălării Banilor care duceau la concluzia că Sorin Ovidiu Vîntu s-a aflat în spatele „falimentării controlate şi voite“ a Petromservice.

Parchetul General a decis luni reţinerea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu şi fostului lider de sindicat Liviu Luca sub acuzaţia de spălare de bani în dosarul Petrom Service. Vezi aici detalii! Vezi pe forbes.ro cum a finanţat Petromservice postul Realitatea TV

Administratorii PSV Company, fosta societate Petromservice (al cărui preşedinte al Cosiliului de Administraţie a fost Liviu Luca), au falimentat această societate „în mod cotrolat şi voit", se arată  într-un raport confidenţial semnat de Adrian Cucu, preşedintele Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB).

Află cum milionarul Sorin Ovidiu Vîntu şi-a spălat banii în Republica Moldova

Citeşte şi

EDITORIAL DE SABIN ORCAN: Bandiţelul lui Vîntu

Sute de milioane de euro au ajuns în conturile unor off-shore-uri controlate de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.  Raportul inspectorilor ONPCSB concluzionează că banii PSV Company au fost transferaţi, „prin efectuarea unor plăţi directe, fără justificare economică către societăţi din Cipru (controlate de SOV). De asemenea, mai susţin oficialii de la „Spălarea Banilor", s-au făcut mai multe plăţi „indirecte prin intermediul unor societăţi, în final sumele ajungând în conturile altor firme controlate de acelaşi SOV".

Spălare de bani şi delapidare

Raportul ONPCSB este una dintre probele importante ale procurorilor care i-au trimis în judecată, pentru delapidare şi spălare de bani, pe Gheorghe Şupeală, directorul general al PSV Company, pe Zizi Anagnastopol, directorul financiar, pe Adrian Eftime, fiul sindicalistului Ion Eftime, desemnat de Sorin Ovidiu Vîntu să administreze „Realitatea Media", dar şi pe Kiss Laszlo, specialist în înfiinţarea de offshore-uri. De altfel, inspectorii de la „Spălarea Banilor"arată că Ion Eftime a fost numit  administrator la „Realitatea Media", societate care era controlată de SOV, şi al cărei acţionar era chiar PSV Company. Un alt indiciu ar fi că principalul acţionar al PSV Company este firma cipriotă Elbahold limited, controlată de acelaşi Sorin Ovidiu Vîntu.

Laszlo Kiss este şi preşedintele Asociaţiei Piloţilor şi Proprietarilor de Aeronave Ultrauşoare

''Astfel, putem aprecia că au fost identificate indicii temeinice de spălare a sumei totale de 576.725.000 de lei (aproximativ 157.000.000 euro), reprezentând plăţile efectuate din contul PSV Company către societăţile Boaz Active SRL, Laveco SRL, Corservil SRL, Global Video Media SRL, GMC Media Box SA şi Demera Investements LTD", conchide raportul ONPCSB.  Două dintre aceste offshore-uri, GMC Media Box SA (unde s-au transferat aproximativ 86 de milioane de euro) şi Demera Investments LTD (unde s-au transferat 40.000.000 de euro), au fost identificate ca fiind controlate de Vîntu.

Laszlo Kiss este şi preşedintele Asociaţiei Piloţilor şi Proprietarilor de Aeronave Ultrauşoare

Citeşte aici continuarea!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite