UPDATE Cum se circulă pe Autostrada Soarelui şi pe drumul spre munte. Trafic îngreunat pe DN1, în urma unui accident. Victima, în comă la Spitalul Floreasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în următoarele ore se aşteaptă să se intensifice traficul pe Valea Prahovei, dar şi pe drumul care leagă Constanţa Mangalia.

UPDATE Pietonul rănit din Otopeni a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul Floreasca, fiind în comă, iar traficul pe DN1 a fost reluat. Femeia, care are în jur de 50 de ani, a fost lovită de un autoturism, pe mijlocul străzii, în timp ce traversa neregulamentar DN1, în Otopeni, transmite Mediafax.

Ea a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Pacienta este în comă, intubată şi ventilată mecanic şi prezintă traumatism cranio-cerbral grav, traumatism toracic şi de bazin.

UPDATE Traficul se desfăşoară îngreunat pe DN1 la Otopeni, după ce un pieton care traversa neregulamentar a fost lovit de un autoturism, fiind rănit şi urmând a fi preluat de un elicopter SMURD, moment în care circulaţia va fi oprită, informează Centrul Infotrafic.

Pe DN1, pe sensul de mers către Ploieşti se circulă pe o bandă, iar în sens invers pe două, se arată în comunicatul Infotrafic.

Întrucât pentru preluarea victimei a fost solicitat un elicopter SMURD, în momentul în care acesta va ateriza traficul rutier va fi oprit.

Cum se circula pe Autostrada Soarelui

Totodată, Centrul Infotrafic anunţă că, în această dimineaţă, traficul pe Autostrada Soarelui a scăzut în intensitate, iar partea carosabilă a început să se usuce în zona Cernavodă-Medgidia.

De asemenea, pe DN1, pe Valea Prahovei, nu mai plouă, iar partea carosabilă se va usca în scurt timp.

Rută alternativă spre munte: DN1 A

În orele următoare este de aşteptat ca circulaţia să se intensifice pe DN39 Constanţa - Mangalia, dar şi pe DN1 Bucureşti - Braşov. În cazul în care pe raza staţiunilor montane prahovene se vor forma coloane de maşini, poliţiştii recomandă folosirea rutei alternative DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele.

Reprezentanţii Infotrafic le recomandă conducătorilor auto să respecte limitele legale de viteză, să mărească distanţa în mers între autovehicule, iar în cazul în care încheie o coloană de maşini care încetineşte sau opreşte brusc, să pună în funcţiune luminile de avarie pentru a-i atenţiona pe cei care se apropie din spate să frâneze din timp.

Trafic întrerupt din cauza viiturilor de la sfârşitul lunii trecute

În urma precipitaţiilor abundente de la sfârşitul lunii iulie, traficul rutier este întrerupt pe DN7A, în judeţul Hunedoara, în zona Jieţ, pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 96 şi 105+120 de metri, din cauza unor alunecări de teren (una dintre acestea produsă anterior, în urmă cu trei luni).

Pe DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepţia celor destinate exclusiv transportului de persoane, din cauza unor alunecări de teren şi viituri produse la sfârşitul lunii trecute.

Rutele ocolitoare pentru traficul greu sunt:

  • pentru relaţia Râmnicu Vâlcea - Piteşti: DN64 Râmnicu Vâlcea - Drăgăşani - Găneasa, DN65 Găneasa - Slatina -Piteşti, traseu valabil şi în sens invers;
  • pentru relaţia Sibiu - Bucureşti: DN1 Veştem - Braşov, DN1A Braşov - Cheia - Ploieşti - Bucureşti (A3 Ploieşti - Bucureşti), traseu valabil şi în sens invers, cu precizarea că segmentul Braşov - Cheia - Ploieşti este mai aglomerat la sfârşit de săptămână.


Restrucţii de circulaţie spre munte şi spre mare

Pe DN1 Bucureşti – Braşov, restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00).

În perioada 1 iulie - 31 august 2014, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1777/2004, cu modificările şi completările ulterioare, circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi restricţionată la sfârşit de săptămână, astfel:

1. Pe autostrada A2 Bucureşti - Murfatlar, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone:
• pe sensul de parcurs Bucureşti - Constanţa - vinerea, între orele 12:00 şi 24:00, iar sâmbăta între orele 6:00 şi 14:00;
• pe sensul de parcurs Constanţa - Bucureşti - duminica, între orele 12:00 şi 24:00;
• pe sensul de parcurs Feteşti - Cernavodă - duminica, între orele 12:00 şi 24:00;

2. pe DN39 Agigea - Mangalia, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în ambele sensuri, vinerea, între orele 12:00 şi 22:00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 6:00 şi 22:00;
3. pe DN22C Murfatlar - Cernavodă, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în ambele sensuri, duminica, între orele 12:00 şi 24:00.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite