Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Cum au construit militarii Spitalul de Campanie ROL 2 - VIDEO

2
28 Mar 2020 13:32:06
Autor: Ionuţ Mureşan
Spitalul Militar de Campanie ROL 2 Imagine: MApN
Spitalul Militar de Campanie ROL 2 Imagine: MApN

Spitalul Militar de Campanie ROL 2 a fost conceput şi construit ca secţie externă a Spitalului Militar Central. Formaţiunea medicală a fost amplasat în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.


Ministerul Apărării Naţionale a început în 18 martie pregătirile pentru montarea spitalului ROL 2 care va funcţiona ca unitate pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu coronavirus din România.
Cu ajutorul a două aeronave ale Forţelor Aeriene Române au fost aduse în ţară echipamente de protecţie medicală din Germania şi Turcia.

Militarii au pregătit terenul din incinta Institutului, au ridicat corturi de campanie şi au amplasat containere modulare, pe care le-au transformat în unităţi de triaj şi laboratoare medicale.

„Formaţiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale şi containere - care cuprind, printre altele, unităţi de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operaţională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare şi acreditare. Formaţiunea medicală va funcţiona ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu COVID-19”, precizează un comunicat al MApN.

Formaţiunea medicală de nivel ROL 2 al MApN a mai funcţionat ca secţie externă de boli infecţioase la combaterea virusului Ebola şi a fost parte componentă a exerciţiilor NATO „Saber Guardian 19” şi „Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exerciţiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianţa Nord-Atlantică, care s-au desfăşurat anul trecut în România, transmite sursa citată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Jorj
28.03.2020, 14:43:16

Foarte bine. Care este capacitatea?

Sorin Constantin
28.03.2020, 15:44:07

Unde sînt WC-urile, că se zice că pe unii îi cam apucă des, și trebuiesc găsite cu rapiditate și ușurință locurile de ușurare., hai, domnii pentru un pipi pot merge în tufe, dar pentru restul... Chinezii la Wuhan au făcut și ei, dar al lor este băbănuț, al nostru, așa ca la economiile emergente.