Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Cum îi convinge mitropolitul Ardealului pe credincioşi să iasă la referendum: Vor lua şi copiii noştri, pentru că ei nu pot face copii

100
14 Sep 2018 16:51:13
Autor: Sorin Ghica
Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, i-a îndemnat vineri pe credincioşii de toate confesiunile să participe la referendumul pentru familie
Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, i-a îndemnat vineri pe credincioşii de toate confesiunile să participe la referendumul pentru familie

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, i-a îndemnat vineri pe credincioşi să participe la referendumul pentru familie, spunând că cei pe care „Biserica nu o să-i căsătorească niciodată“ vor veni să ceară dreptul de a se căsători şi „vor lua şi copiii noştri, pentru că ei nu pot face copii“.

"Gândiţi-vă că nu noi vom suferi, ci urmaşii şi urmaşii urmaşilor noştri. Şi atunci vor zice: măi, ce părinţi, ce înaintaşi am avut de nu şi-au lăsat ei măcar o jumătate de oră să se ducă acolo şi să împlinească. (...) Vă rugăm mult, i-am rugat pe preoţii noştri să meargă împreună cu dumneavoastră şi noi vom face la fel - vom sluji duminică la catedrală şi merg cu toată catedrala. Dar câţi vin la catedrală? Câţi vin la biserică? Dumneavoastră aduceţi-i şi pe ceilalţi de acasă (...). Dacă pierdem examenul acesta, multe lucruri vor veni şi vom plânge apoi, nu se va mai repeta niciodată momentul acesta, este irepetabil", a afirmat mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, în predica rostită vineri, la hramul Mănăstirii Sădinca, din judeţul Sibiu.
 
Mitropolitul a mai spus că prezenţa este foarte importantă şi, dacă nu vor participa şase milioane de persoane, acesta nu va fi validat.
 
"Problema este mare de tot, e un examen al nostru. Dacă au pornit credincioşi şi ne-au determinat pe noi să fim de acord şi să ne dăm adeziunea faţă de acest demers al lor, acum, dacă nu ieşim cu toţii, să fim prezenţi - importantă este prezenţa, nu altceva. Că spui "da", toţi vor spune "da", cei care spun "nu", nu vin. Dar dacă, din trei milioane care am semnat, dacă nu dublăm, dacă nu suntem acum şase milioane ca să votăm, n-are niciun rost, nu are nicio valoare, deci nu se aprobă referendumul, nu este valid (...). De aceea, vă rugăm mult de tot, este un examen, cel mai greu examen pe care-l dăm noi acum, în libertate", a spus mitropolitul Ardealului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Cappatrat Casargoz
14.09.2018, 16:58:56

"vom sluji duminică la catedrală şi merg cu toată catedrala. Dar câţi vin la catedrală? Câţi vin la biserică?" Citat De ce nu vin? E lumea rea ... Dar ca sa continui cu un citat: Că spui "da", toţi vor spune "da", cei care spun "nu", nu vin. Deci daca spui nu, nu veni ... nu are rost.

+4 (14 voturi)
L--- Lara
14.09.2018, 17:07:16

Discursul Mitropolitului este o insiruire de aiureli pentru fraieri: fara cap, fara coada si fara esenta. Chestia aia ca "Vin si iau copiii nostri pentru ca ei nu pot face copii" este atat de penibila si lipsita de orice logica incat individului ar trebui sa-i fie rusine de cata gogomanie da dovada.

+6 (40 voturi)
TGV PROFESORUL
14.09.2018, 17:34:22

mda, madam Lara, ortodoxia a ajuns o institutie retrograda... sau ma rog, poate mai retrograda decit inainte... cam astea sint standardele in Romania... adica... la genuchiul broastei... o zi buna

-4 (26 voturi)
king artur
14.09.2018, 17:08:49

Prea sfintitul are tatuaj PSD sub sutana! Ordinul nu se discuta se executa! Biserica ortodoxa are marele "merit" de ai tine pe romani intr-o ignoranta crasa si o prostie perena "Un popor care alege politicieni corupti, impostori, hoti si tradatori, nu este victima, ci complice.” George Orwell.

+5 (13 voturi)
Stefan din Nord
14.09.2018, 17:33:45

Vor lua si copiii nostri Zise unul necasatorit fara copii imbracat in niste haine ciudate mai mult femeiesti decat barbatesti .

0 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (100)