Cum ar fi Coreea de Nord fără tirania familiei Kim şi a ideologiei Juche? S-ar elibera, sau ar intra în haos?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong-il
Kim Jong-il

Paradoxal, perspectiva unei schimbări rapide de putere în Coreea de Nord este mai mult decât îngrijorătoare, din pricina eficienţei propagandei nord-coreene asupra propriilor săi cetăţeni. Coreea de Nord eliberată brusc de tirania familiei Kim şi a ideologiei Juche, ar intra în haos.

Este foarte greu de estimat câţi din nord-coreeni chiar cred fanatic în regimul lor politic şi câţi se supun din frică. Însă este foarte evident faptul că aproape 25 de milioane de locuitori ai unei ţări cu un arsenal militar impresionant trăiesc într-o viziune asupra lumii fundamental ruptă de realitate.

Acest bitter ideologic, care a furat minţile unei întregi naţiuni (Coreea de Nord are o populaţie de 24 de milioane de locuitori, în majoritatea zdrobitoare incapabili de orice formă de rezistenţă faţă de actualul regim) are şi un nume: ideologia Juche - o religie politică pe cât de odioasă, pe atât de perfectă, care a digerat, practic, întreaga realitate politică şi socială din statul asiatic.

Citeşte aici continaurea şi spune şi tu: cum ar fi Coreea de Nord fără tirania familiei Kim şi a ideologiei Juche? S-ar elibera, sau ar intra în haos?

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite