Cum au desluşit poliţiştii francezi şi elveţieni misterul morţii unei tinere românce, după o anchetă ce părea iniţial sortită eşecului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rReconstrucţia facială a tinerei găsite moartă în Jura Foto: Jandarmeria Naţională (Franţa) / AFP
rReconstrucţia facială a tinerei găsite moartă în Jura Foto: Jandarmeria Naţională (Franţa) / AFP

O anchetă care a durat timp de aproape un an şi o cooperare strânsă între Franţa şi Elveţia au permis desluşirea unui caz misterios care data din iarna anului trecut.  Este vorba despre uciderea brutală a unei tinere din România.

Mai precis, la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, într-o pădure din estul Franţei, în apropiere de graniţa cu Elveţia, în zona Jura, a fost descoperit cadavrul unei tinere. 

Femeia era goală şi desfigurată. Fusese lovită cu cuţitul de 26 de ori, iar, iniţial, poliţiştii nu au reuşit să o identifice, relevă ladepeche.fr. 

Anchetatorii au relatat că numai oasele feţei mai rămăseseră întregi. Până şi dinţii îi erau sparţi. Iar loviturile arătau că cel care a ucis-o a vrut cu adevărat să „o facă să sufere“, notează 20minutes.fr.

Însă, după cercetări şi analize minuţioase, anchetatorii nu numai că au reuşit să afle cine era tânăra - o româncă în vârstă de 18 ani -, ci şi să-l prindă pe cel pe care-l suspectează că a ucis-o.

De la un caz la altul

Paşi importanţi spre rezolvarea misterului au fost făcuţi în timp ce poliţiştii francezi şi elveţieni colaborau într-un alt caz. Atunci, au aflat că, în apropiere din Lausanne, la Sullens, cineva a descoperit urme de sânge şi cartea de identitate a unei românce. Au pus lucrurile cap la cap. Au aflat şi că femeia se prostitua în Elveţia şi nu avea un domiciliu stabil în această ţară.

Tocmai din acest motiv cazul ei nu se număra printre cele 800 de dispariţii semnalate în Franţa în perioada respectivă. Şi tot din acest motiv, spun anchetatorii, nimeni nu a reacţionat după ce portretul-robot al fetei, făcut în urma unei minuţioase reconstrucţii faciale, a fost difuzat de poliţie.

Însă adresa din cartea de identitate a româncei i-a dus pe anchetatori spre Galaţi. Investigaţia a continuat şi, la 10 luni de la moartea tinerei, graţie unor analize ale ADN-ului ei şi ale ADN-ului mamei acesteia, aflată în România, identificarea a fost posibilă.

Ulterior, pe baza probelor ADN descoperite, a fost găsit şi presupusul ei asasin - un bărbat în vârstă de 30 de ani, originar din Doubs (est). El a fost acuzat de omucidere şi plasat în detenţie. 

Picătura de sânge care l-a dat de gol

Nici găsirea lui nu a fost uşoară. Poliţiştii au avut un singur indiciu: o urmă de sânge a unei persoane de sex masculin găsită pe corpul tinerei. 

Nicio dată relevantă nu a fost găsită în baza de date, astfel că investigatorii s-au gândit să întrebe la spitalele din zonă dacă un bărbat rănit a venit în acea perioadă să ceară ajutor. 

Au aflat că, într-adevăr, un bărbat venise atunci să solicite îngrijiri medicale din acest motiv. Şi i-au dat de urmă. Marţi a fost arestat.

Potrivit poliţiei, bărbatul care a ucis-o pe tânăra româncă în Elveţia şi i-a aruncat cadavrul în Franţa este căsătorit, are un copil, nu era în vizorul poliţiei şi lucra la o firmă de securitate.

De cealaltă parte, acesta neagă că ar fi ucis-o pe tânără.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite