Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Cum a împărţit Justiţia averea poetului Adrian Păunescu

15
4 Feb 2016 19:39:35
Autor: Ionel Stoica
Adrian Paunescu
Adrian Paunescu

Judecătoria Ploieşti a dat o primă decizie în procesul deschis de Andreea Mihaela Păunescu, fostă Bîrlea, pentru împărţirea averii poetului Adrian Păunescu. Senţinta poate fi contestată cu recurs.

Andreea Mihaela Păunescu i-a chemat la bară pe Carmen Natalia Păunescu- soţia lui Adrian Păunescu, şi pe fraţii săi, Andrei Păunescu  şi Ana Maria. Potrivit minutei instanţei, aceştia au “achiesat parţial la pretenţiile reclamantei”.

Trebuie menţionat că Adrian Păunescu a avut 4 copii: Ioana (decedată în 2011) şi Andrei (47 de ani), din căsnicia poetului cu Constanţa Buzea, Ana Maria (26 de ani), din căsnicia cu Carmen Natalia Păunescu şi Andreea Mihaela Păunescu (48 de ani), fostă Bîrlea, din relaţia cu Rodica Gabriela Bîrlea.

Minuta instanţei

Constată deschisă succesiunea defunctului Adrian Păunescu, constată că moştenitori ai defunctului Păunescu Adrian sunt:
• Andreea Mihaela Păunescu, în calitate de fiică, cu o cotă de 27/128 din masa succesorală;
• Andrei Alexandru, în calitate de fiu, cu o cotă de 42/128 din masa succesorală;
• Ana Maria Păunescu, în calitate de fiică, cu o cotă de 27/128 din masa succesorală;
• Păunescu Carmen Natalia, în calitate de soţie supravieţuitoare, cu o cotă de 32/128 din masa succesorală.

Instanţa a stabilit succesiunea şi după Ioana Profirescu –fata cea mare a lui Adrian Păunescu, decedată în 2011.
 Constată că moştenitori ai defunctei Profirescu Ioana sunt:
•  Andrei Alexandru Păunescu, în calitate de frate bun, cu o cotă de 6/8 din masa succesorală;
•  Andreea Mihaela Păunescu, în calitate de soră cosangvină, cu o cotă de 1/8 din masa succesorală;
• Ana Maria Păunescu, în calitate de soră cosangvină, cu o cotă de 1/8 din masa succesorală.

Poetul latifundiar

În ultima declaraţie de avere, depusă în calitate de senator, în 2008, Adrian Păunescu figura ca proprietar a nouă terenuri şi a tot atâtea clădiri. Cele mai importante terenuri erau cele agricole, în comuna Bârca, judeţul Dolj (aproximativ 20 de hectare), în timp ce din rândul clădirilor deţinute se detaşa, ca valoare, casa din Capitală, de pe strada Dionisie Lupu, evaluată la cel puţin un milion de euro. Alături de aceasta din urmă, Păunescu mai deţinea trei apartamente (Bucureşti, Vatra Dornei şi Craiova), două case de locuit (Bârca şi Tâncăbeşti) şi trei case de vacanţă (Breaza, Roşia Montană şi Bragadiru).Un capitol important al declaraţiei consta în prezentarea bijuteriilor familiei, a tablourilor şi icoanelor lăsate moştenire, estimate la 22.000 de euro.

Sursele alternative de venit: politica şi muzica

Cea mai importantă parte a veniturilor lunare ale lui Adrian Păunescu proveneau din salariul său anual de senator al României, în valoare de 53.433 de lei. La acesta se adăugau bani obţinuţi în calitate de profesor universitar la „Spiru Haret" (17.513 lei) şi director asistent al Fundaţiei Culturale „Iubirea" (6.324 lei). Tot la capitolul venituri obţinute pe baza drepturilor pe proprietatea intelectuală, Păunescu fusese plătit pentru diverse servicii efectuate pentru postul de televiziune „Realitatea TV" (28.000 de euro), Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România (10.704 lei), revista de sport „Fanatik" (10.140 lei), precum şi Jurnalul Naţional şi Antena 3 (3.900 de lei).
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

valeriu topala
4.02.2016, 20:06:43

pina la urma iata rezultatul vieti...sa aiba pe ce se certa urmasii!

+1 (3 voturi)
Carmen Florea
4.02.2016, 21:22:54

Buba nu-i asta. Golanul asta a intrat in democratie in fundul gol ca pana la urma sa se capatuiasca cu zeci de milioane euro, ca orice borfas psdist, 'carele' era. La banii castigati vreti sa spuneti ca detinea zeci de imobile la costuri de milioane euro..., desi nu putine venituri avea, cam vreo 50 mii euro lunar (!) Dar avea si cheltuieli, doar era mare 'iubaret' de tot ce zbura, in consecinta si puisori la orice cuib de pe stalp de intretinut ... 'Realitatea' il platea mai c-o 1000 euro pe zi, atunci, pe vremea lui 'Realitatea' fiind un fel de latrina 3, o detinea borfasul puscarias Vintu. Dar afacerile, firmele unde-s? Sunt scrise pe terti, ca orice hot din Rumania..., ca terti avea destul si de ramas ... 50 mii euro lunar venituri... uite saracii deputati, care-si pun 'pensii speciale', acum si salarii triplate, pt ca traiesc cu paine si cartofi si ar trebui la cat muncesc, nu? Pe langa batranii tarii, care au muncit 40 ani si azi au pensii de 500 lei si mor de foame, suna la 112 poate-poate le aduce cineva o hrinca de paine macar... Hotilor, plange puscaria dupa voi. Daca ar fi dupa mine, sa facem o tara prezidentiala si punct ca haitele astea de talhari cu acte in regula sa dispara, imbarligate cu toata mizeria si putregaiul de interlopi si banditi de peste tot si din orice domeniu, infractori, borfasi, pungasi, birjari, analfabeti, plagiatori, toti pradand pe rupte Romania, apoi fiind protejati de imunitate. Imunitate pt hoti? Imunitatea e pt libertatea de expresie. Si eu sa-i votez..., ca de platit ii platesc oricum. Dar ce fac hotii astia pt mine? Cele mai mari preturi din Europa avem, dar salariu de Africa, curentul il cumpara cu 2 bani de la statul mafiot si mi-l vand cu sute euro la factura, gazele la fel, salarui la fiecare 5 lei 'surplus', majoreaza taxele cu 25 lei s-atunci la ce platesc haidamacii astia infractori din parlament?..

+8 (12 voturi)
Cristine Johson
4.02.2016, 22:29:34

Multa frustrare in comentariile tale, te compatimesc. Erai nascuta in 1973 ?

-3 (7 voturi)
Corneliu Dusan
4.02.2016, 20:50:27

Eminescu a dat o limba romana bogata impreuna cu inaintasii pe care ii evoca in poezia "Epigonii" Paunescu da o limba ( de fapt mai multe!) cu un fagure de miere....Ce avere !? Nu prea renteaza sa fii poet; politician , profesor la universitati ca Spiru Haret si colaborator ( ce minunat suna acest cuvant!) la televiziuni ca Romania TV, da, ..da!

+2 (4 voturi)
Carmen Florea
4.02.2016, 21:31:30

Apropo, cat muncea pe zi smenarul asta la 50 mii euro lunar 'venit'?.. Au acaparat tot ce se putea ei, deputatii si neamurile, acolo unde nu fac nimic, dar grebleaza 'eurii'. Cate 10 locuri de 'munca' la stat, contracte cu statul, abonati la banii statului cu tot cu trib, tot statul le pune la dispozitie toate facilitatile din lume, dar totul pe banii amaratilor. Sarlatanilor, la privat sa va vad cu 50 mii euro lunar si asta numia ce vede soacra, 50 mii, ca in afara de-a suge moca si a fura, altceva nu stiti, sugative putregaioase.

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările