Cum a intrat o bandă de contrabandişti în vizorul anchetatorilor FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe data de 5 aprilie au avut loc percheziţii în mai multe oraşe din ţară
Pe data de 5 aprilie au avut loc percheziţii în mai multe oraşe din ţară

43 de percheziţii domiciliare au avut loc ieri în cadrul unui dosar penal care are ca obiect comiterea infracţiunii de contrabandă calificată.

Pe data de 5 aprilie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi – S.C.F.T.S.B., împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au efectuat 43 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Galaţi, Ilfov, Suceava, Iaşi, Botoşani şi Vrancea, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări. Totodată, au fost puse în aplicare 32 de mandate de aducere.

GALERIE FOTO

În urmă cu 3 săptămâni au fost depistate trei autotrenuri care transportau, în spaţii special amenajate, 149.760 de pachete de ţigări, de provenienţă Republica Moldova şi fără timbru de acciză.

Din cercetări a reieşit că, pe parcursul ultimilor doi ani, membrii grupării infracţionale ar fi introdus pe teritoriul ţării şi ar fi comercializat mari cantităţi de ţigarete de acest tip.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost descoperite şi ridicate 21.063 de pachete de ţigarete de diferite mărci, 200 de grame de cannabis, 1 kg. de bijuterii de metal galben, ce pare a fi aur, 38 de telefoane mobile, 41.210 lei, 57.200 de euro şi 32 de pachete cu materiale explozibile. Opt persoane au fost reţinute, iar alte opt au fpst supuse controlului judiciar.

Cercetările continuă pentru a se identifica întreaga activitate infracţională. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune au participat poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Suceava, Iaşi, Buzău, Ialomiţa şi Botoşani, colegi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite