Cum l-au prins poliţiştii spanioli pe un român care l-a păcălit pe vârstnicul de care avea grijă să îşi vândă casa şi maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Minsterul spaniol de Interne
Imagine: Minsterul spaniol de Interne

Un român de 24 de ani a fost arestat la Estepona, în Spania, fiind acuzat că l-a convins pe bătrânul de care avea grijă să-şi vândă casa şi maşina. Tânărul, care este bănuit că a sustras zeci de mii de euro proveniţi din tranzacţie, s-a dat de gol după ce a retras „dintr-un foc” de la bancomat o sumă impresionantă.

Românul a fost angajat de rudele bătrânului (un britanic de 79 de ani cu probleme cognitive), să aibă grijă de acesta. Încă din start, dându-şi seama de problemele reale pe care le are bătrânul, românul a încercat să profite de acesta, transmite Observatornews.ro

Conform Diario Sur, s-a ajuns într-acolo încât românul a reuşit să-l convingă pe bătrân să-şi vândă casa şi maşina pentru câteva zeci de mii de euro, mult sub valoarea reală a celor două bunuri. Culmea este că nimeni nu şi-a dat seama de dificultatea în care se află bătrânul. Nici reprezentanţii agenţiei imobiliare, nici notarul unde s-au făcut actele şi nici cumpărătorii nu au reacţionat.

Cum s-a dat de gol tânărul

Românul s-a dat de gol în momentul în care a încercat să scoată din bancă o sumă uriaşă de bani, 44.000 de euro. A fost momentul în care reprezentanţii băncii s-au sesizat şi au alertat forţele de ordine, considerând că ceva este necurat din cauza faptului că un cetăţean străin încearcă să scoată o sumă atât de mare de bani.

Anchetatorii şi-au dat seama rapid de situaţie şi nu mică le-a fost mirare când au realizat că bătrânul se afla într-o stare atât de precară încât nici nu-şi amintea că şi-a vândut casa. Ajuns pe străzi, el a fost preluat de nişte nepoţi care au pus umărul la dezvoltarea anchetei pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat cu bunurile bătrânului.

Românul a fost pus sub acuzare pentru comiterea mai multor infracţiuni, precum fraudă, şi a fost plasat în arest. Însă ancheta continuă pentru că forţele de ordine încă nu au descoperit ce s-a întâmplat cu suma de 30.000 de euro încasată sub formă de bani cash de bătrân şi de român în momentul în care s-a realizat vânzarea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite