Cum au motivat judecătorii condamnarea la închisoare pe viaţă a criminalei de la metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Magdalena Şerban, femeia care în decembrie 2017 a împins o tânără pe şinele de metrou, a dovedit coerenţă şi premeditare, comportamentul postfaptic relevând capacitate de apărare şi de a-şi susţine interesele, se arată în raportul de expertiză medico-legală psihiatrică.

Documentul este citat de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti care, în martie 2019, au condamnat-o pe aceasta la închisoare pe viaţă pentru omor calificat şi tentativă de omor. Curtea îşi motivează sentinaţa, susţinând că „inculpata şi-a ales victimele şi a folosit elementul surpriză, acţionând pe peronul de metrou, la o ora de vârf şi în staţii intens circulate şi aglomerate, rezultatul acţiunilor sale având un impact social pronunţat, producând panică şi oroare în rândul călătorilor celui mai folosit mijloc de transport în comun”, se arată în motivarea sentinţei citată de ziare.com.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală psihiatrică, citat de magistraţi, Magdalena Şerban prezintă „tulburare mixtă de personalitate cu manifestări antisociale şi heteroagresivitate”, cu o personalitate structurată dizarmonic, cu accentuate tendinţe instabil-impulsive şi antisociale, însă „a avut păstrată capacitatea psihică de apreciere critică asupra conţinutului şi mai ales asupra consecinţelor social negative ale faptelor pentru care este cercetată şi faţă de care discernământul a fost păstrat”.

Magistraţii susţin că sentinţa detentiunii pe viaţă are că efect eliminarea din viaţă socială a Magdalenei Şerban cel puţin 20 de ani, „că măsură de apărare a societăţii de un potenţial factor criminogen”. Potrivit Codului Penal, condamnaţii pe viaţă se pot liberă condiţionat după ce au executat efectiv 20 de ani de detentiune, dacă au avut o bună conduită pe toată durata executării pedepsei şi au achitat toate obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare.

În 12 decembrie 2017, Magdalena Şerban a împins o tânără de pe peron pe şinele de metrou de la staţia Dristor 1, iar când această a încercat să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o cu piciorul în cap. Tânăra a fost lovită de trenul ce intră în staţie şi a decedat. Cu câteva ori înainte, femeia a încercat să împingă o altă persoană în faţa metroului, pe Alexandra Costache, însă tânăra a reuşit să se opună şi să se salveze.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite