Cum va rezolva Executivul problema lipsei de personal medical în spitalele COVID. Ludovic Orban: „Detaşarea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orban anunţă că sporurile cadrelor medicale din prima linie de luptă cu COVID ar putea fi majorate Imagine: Facebook
Orban anunţă că sporurile cadrelor medicale din prima linie de luptă cu COVID ar putea fi majorate Imagine: Facebook

Executivul va apela la detaşări ale cadrelor medicale pentru spitalele COVID unde există deficit de personal, după ce autorităţile au apelat la soluţia voluntariatului, însă răspunsul „nu a fost la nivelul aşteptărilor”, a declarat premierul Ludovic Orban la finalul unei şedinţe cu reprezentaţii sindicatelor din Sănătate.

„Ştiţi răspunsul: e detaşarea. Detaşarea cadrelor medicale care sunt în alte entităţi, de exemplu, pentru Direcţiile de Sănătate Publică avem nevoie de medici generalişti, de medici infecţionişti, de medici şi asistente medicale care să se implice în derularea tuturor activităţilor DSP-urilor. De asemenea, în special în spitalele COVID, în secţiile exterioare care sunt destinate tratării pacienţilor cu forme uşoare avem nevoie de cadre medicale. Noi am apelat la voluntariat, aici, răspunsul pe care l-am primit nu este la nivelul aşteptărilor şi, ca atare, vom utiliza instrumentul legal al detaşării”, a spus Ludovic Orban, la Ministerul Sănătăţii.

Primul ministru a adăugat că la discuţiile cu sindicaliştii din Sănătate s-a abordat şi tema acordării unor sporuri salariale pentru anumite categorii de personal medical, cum sunt „medicii anestezişti care lucrează în secţiile de terapie intensivă”.

„Acel spor de 50% pe care-l primesc pentru detaşare să fie suplimentar faţă de sporul pe care-l primesc cei din secţiile de terapie intensivă şi aici, dacă e necesar, chiar putem face această clarificare într-o ordonanţă de urgenţă”, a spus Orban.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite