Cum s-a ascuns de autorităţi un român căutat pentru a o crimă comisă acum 27 de ani în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: digi24.ro
FOTO: digi24.ro

Un bărbat de naţionalitate română, acuzat că a ucis în anul 1992 o  persoană, în Germania, a fost reţinut acum, după 27 de ani de căutări. În tot acest timp, românul a călătorit liniştit de mai multe ori în ţara în care erau dat în urmărire pentru crimă.

Fapta de care este acuzat bărbatul s-a petrecut în noaptea de 27 noiembrie 1992, în centrul de imigranţi din Weismain, estul Germaniei. Atunci, românul, ca avea la acea vreme 35 de ani, l-a ucis pe colegul său de cameră - tot un român - după ce l-a lovit cu o halbă de bere în cap. Victima avea de 32 de ani, potrivit tag24.de, citat de digi24.ro

După crimă, agresorul, din judeţul Galaţi, a dispărut şi la un moment dat s-a întors în România, unde a şi fost găsit luna aceasta. În 1992, poliţiştii germani au emis un mandat internaţional de arestare, dar bărbatul nu a fost de găsit, 

Din anchetă a rezultat că românul acuzat de crimă a folosit identităţi false şi astfel a reuşit să fugă de autorităţile germane aproape trei decenii. La 5 ani după săvârşirea crimei, autorităţile germane au descoperit în baza de date amprentele criminalului care erau, însă, asociate altui nume. 

Ulterior s-a stabilit că bărbatul acuzat de crimă a călătorit de mai multe ori în Germania, de fiecare dată sub altă identitate. În acest an, în luna septembrie, poliţiştii din Coburg l-au identificat în România. Bărbatul a fost reţinut, iar în urmă cu câteva zile a fost dus în Germania, unde va fi judecat pentru crimă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite