Cum pot scăpa de amendă şoferii fără rovinietă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CNAIR are nevoie de mult mai mult timp pentru prelucrarea imaginilor cu şoferii contravenienţi
CNAIR are nevoie de mult mai mult timp pentru prelucrarea imaginilor cu şoferii contravenienţi

Începând de astăzi, soferii care circulă pe drumurile publice fără rovinietă au  şanse mari să scape fără să achite amenda pentru că, în cazul acestei contravenţii,  a fost modificat termenul de prescriere.  Concret, aceasta prescrie în 4 luni de la data săvârşirii faptei, nu în 6 luni cum prevedea legislaţia până acum.

Asta pentru că a intrat în vigoare Legea nr. 60/2018 pentru modificarea şi completarea art. 9 din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, care stipulează, printre altele şi modificarea acestui termen. 

De obicei, funcţionarii  Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. au nevoie de mult mai mult timp pentru prelucrarea imaginilor şi întocmirea procesului verbal. 

În cazul vehiculelor înmatriculate în alte state, procesele-verbale de constatare a contravenţiei, devenite titlu executoriu, se comunică în scris Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră pentru a fi luate în evidenţă şi a fi condiţionată de achitarea acesteia intrarea pe teritoriul României a vehiculelor utilizate sau deţinute de contravenient, după caz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite