Cum să te programezi online la Serviciul Permise şi Înmatriculări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii şi locuitorii din Ilfov care trebuie să ajungă la Serviciul de Permise şi Înmatriculări se pot programa online, înainte să ajungă la ghişeu, pentru a evita să aştepte ore în şir la coadă. Întreaga procedură, care este foarte simplă, nu durează mai mult de două minute.

De luni, Prefectura Bucureşti şi Prefectura Ilfov, pun la dispoziţia cetăţenilor posibilitatea de programare online în cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, pe site-urile http://www.prefecturabucuresti.ro/ şi http://www.prefecturailfov.ro/.

Programarea se poate efectua accesând submeniul dedicat acestui serviciu din meniul „Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor“.

În acest submeniu puteţi opta pentru „Programări înmatriculare vehicule/transcrieri“ sau „Programări preschimbări permise de conducere“. În acelaşi submeniu mai găsiţi „Live cameră sediu Pipera“, pentru a vedea în timp real cât de mari sunt cozile de la ghişeele la care ar trebui să ajungeţi.

După accesarea uneia dintre opţiunile pentru programări, veţi completa şase casete:

nume prenume, CNP (pentru persoane fizice), CUI (persoane juridice), serie şasiu (în cazul în care faceţi programare pentru înmatriculare), e-mail şi dată rezervare (formatul datei este AAAA-LL-ZZ).  După ce verificaţi disponibilitatea datei şi orei alese, bifaţi „înregistrare rezervare“.

Serviciul Pemise şi înmatriculare face anumite precizări. Astfel, programările se pot face pentru zilele lucrătoare, cu excepţia sărbătorilor legale. După efectuarea rezervării, aplicaţia nu va mai permite o altă rezervare decât după expirarea acesteia.

Solicitanţii se vor prezenţa la ghişeul de înmatriculări la ora şi data rezervată, având asupra lor dosarul complet de înmatriculare, cartea de identitate şi rezervarea listată. Rezervările pentru ziua curentă pot fi efectuate doar până la ora 7.00.

Totodată, câmpurile marcate cu „*“ sunt obligatorii, iar numele şi prenumele vor fi completate fără diacritice. La adresa de e-mail trebuie să furnizaţi o adresă corectă, deoarece pe acea adresă va fi transmisă rezervarea.

Măsuri pentru reducerea cozilor

Ministrul Interne a anunţat că de acum la Direcţia Permise se va lucra în două schimburi, în intervalul 7.00-21.00, iar programările se vor putea face online: cei din Bucureşti îşi pot face programarea pe site-ul prefecturabucuresti.ro, iar cei din judeţul Ilfov pe site-ul prefecturailfov.ro. Aceştia vor avea ghişee dedicate şi nu vor fi nevoiţi să aştepte la coadă, fiind suficient să ajungă la ora stabilită. De asemenea, puteţi urmări, în timp real, imagini cu coada din faţa ghişeelor la permise şi la înmatriculări.

Totodată, Serviciul Paşapoarte se va muta din 30 ianuarie în incinta Mall Plaza România, unde este mai mult spaţiu. Spaţiul din centrul comercial deja a fost validat de conducerea serviciului. „Prezenţa serviciului paşapoarte în acelaşi centru cu serviciul pentru eliberarea permiselor şi a certificatelor de înmatriculare îngreunează procesul în acea locaţie. Vom muta serviciul paşapoarte din Pipera într-unul dintre mall-urile mari din Bucureşti. Într-un spaţiu adaptat după modelul din Cluj şi din Timişoara care s-a dovedit să funcţioneze foarte bine“, a spus Tudorache.

Ministrul a mai decis alocarea imediată a 60 de posturi suplimentare, 50 pentru Bucureşti şi 10 pentru Ilfov. De asemenea, Dragoş Tudorache a precizat că speră ca în urma acestor măsuri să vadă schimbări efective şi vizibile, el arătând că este inacceptabil să fim martori la această situaţie şi să nu facem nimic.

„Voi monitoriza personal modul în care acest management dinamic al situaţiei va fi făcut în zilele următoare“, a precizat Dragoş Tudorache.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite