Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Cum umflă producătorii autonomia bateriilor telefoanelor mobile. Cât timp merge, de fapt, un smartphone încărcat

4
16 Sep 2019 19:24:45
Autor: Valentin Bolocan

Un studiu realizat de site-ul specializat Phone Arena arată că unele specificaţii tehnice afişate de producătorii de telefoane mobile sunt mai mult decât optimiste, arată statista.com.

Concret este vorba de un fenomen oarecum asemănător cu cel întâlnit şi la producătorii auto care făceau publice măsurători de consum şi de noxe efectuate în condiţii ideale, de laborator. Acum, aceştia sunt obligaţi prin noile norme europene să publice rezultatele măsurătorilor realizate în condiţii reale, de drum. Astfel, din datele culese şi prelucrate de Phone Arena, caracteristicile trecute de producătorii de mobile la capitolul autonomie sunt departe de a fi cele reale.

Şi problema a devenit stringentă odată cu creşterea numărului de aplicaţii pe care oamenii le folosesc  şi, drept urmare,  a timpului pe care aceştia îl petrec pe smartphone-urile lor. Specialiştii Phone Arena au testat peste 400 de dispozitive GSM folosind un script web personalizat care imită utilizarea aparatului în viaţa reală la o rată medie de luminozitate a ecranului. Aceste durate de utilizare sunt cu mult sub cele pe care producătorii de telefoane le utilizează pentru a-şi comercializa telefoanele şi, de asemenea, sub cele măsurate în mod continuu (de exemplu, redarea unui videoclip foarte lung).

Top trei

Într-un top trei al autonomiei se află Motorola Moto G7 Power după ce bacteria sa a rezistat 20 de ore. Şi asta în contextul în care Motorola susţine în specificaţiile oficiale că aparatul este “treaz”  trei zile cu o singură încărcare.

Xiaomi Mi Max 2 s-a plasat pe locul doi cu un timp de utilizare de aproape 17,5 ore. Oarecum la fel ca şi în cazul Motorola,  Xiaomi promite în specificaţiile oficiale că bateria ţine două zile.

Pe ultimul loc al podiumului s-a aflat , în faţa LG X Power, a cărui baterie a durat mai mult de 15 ore. Asta în timp ce pe site-ul oficial LG dă asigurări că dacă alegeţi acest telefon nu aveţi nevoie şi de o baterie externă pentru că telefonul “asigură destulă autonomie în orice circumstanţe”.

Restul lumii

În top zece al autonomiei telefoanelor mobile aflate pe piaţă se mai află Motorola Moto E5 Pus (15 ore şi 8 minute), BLU Studio Energy (14 ore şi 53 minute), Huawei Mate 20 (14 ore şi 26 minute), Asus ROG Phone ll (14 ore şi 11 minute), Motorila Moto 2 Play Droid (13 ore şi 43 minute) şi Xiaomi Redmi 35 (13 ore şi 39 minute). În fine, pe ultimul loc în acest top zece se află Samsung Galaxy J7 (13 ore şi 25 minute).

Trebuie spus că în acest clasament primul produs Apple este după locul 30. Este vorba de terminalul  iPad Pro 11-inch care a demonstrat o autonomie de 11 ore şi 40 de minute. 

În fine, pe ultimele locuri ale topului realizat de Phone Arena se află HTC One X (3 ore şi 36 minute), Sony Vaio Tap (3 ore şi 13 minute) şi Palm Phone (2 ore şi 39 minute).

Vezi AICI rezultatele obţinute la teste de peste 400 de modele de telefoane
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Obozo Orwel
16.09.2019, 19:49:53

Sa va prezint realitatea asa cum esteb de fapt, cu toate ca.....conform cu jobul, nu ar trebui..:) Durata REALA de viata a ACUMULATORULUI (gresit se mentioneaza baterie) in primele 9 luni de zile, este 1/2 aproximativ, [plus/minus 10%] din ce va prezinta producatorul pe , ATENTIE, pagina sa originala de website. Penru a isi vinde "marfa" toti producatori, fara exceptie, isi "umfla" inca de la lansare, toate datele tehnice ale produsului respectiv. cu cel putin 1/2 fata de realitate... Sunt unii dintre producatori care umfla si de de 3 ori durata reala de viata si functionare.

Obozo Orwel
16.09.2019, 19:53:44

Comentariu considerat abuziv.

Stefan din Nord
17.09.2019, 08:28:24

Nu stiu altii cum sunt dar eu sunt foarte multumit de autonomia bateriei .de 4100 mAh Dupa aproape 2 ani de folosinta incarc telefonul Xiaomi dupa 4 chiar si 5 zile in conditii de folosire putina spre moderata cateva apeluri si putina navigare pe reteaua de socializare .

The Fog
17.09.2019, 10:00:01

Adevarul e undeva la mijloc, sotia mea nu prea ar rezista sa stea pe telefon 20 de ore pe zi ca sa descarce acumulatorul de la Motorola G7 Power, asa ca si daca ar sta 8 ore pe zi tot ar tine trei zile, mai ales daca nu ruleaza in fundal descifrarea genomului uman sau, mai rau, a programului de guvernare.