Cum sunt valorificate vestigiile sustrase din siturile arheologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filierele pe care circulă bunurile sustrase din siturile arheologice sunt cunoscute, fiind mereu aceleaşi, iar "spălarea perfectă" a acestora nu este posibilă, a afirmat procurorul general Augustin Lazăr, în cadrul unei conferinţe.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a susţinut, luni, conferinţa inaugurală a cursului postuniversitar interdisciplinar "Protecţia juridică a patrimoniului cultural şi natural al României" cu tema "Apărarea patrimoniului cultural prin dreptul penal. Cazul tezaurului dacic", eveniment desfăşurat la Casa Ecologiei din Bucureşti.

El a dezvoltat, pe larg, aspecte privind fenomenul de „spălare" a bunurilor culturale sustrase, precizând că acesta poate fi combătut prin investigaţii şi cooperare judiciară internaţională, potrivit Agerpres.

"Filierele pe care circulă bunurile sustrase din situri şi până la vânzările publice sunt cunoscute, fiind mereu aceleaşi, într-o lume mică şi specializată. Modus-ul operandi utilizat de 'spălătorii' de bunuri culturale este, de asemenea, cunoscut", a declarat Lazăr. El a adăugat că nu este posibilă "spălarea perfectă" a bunurilor culturale sustrase.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite