Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, eliberat din arestul preventiv

1
23 Apr 2015 23:23:13
Autor: Cosmin Ardeleanu
Iulian Herţanu este cercetat pentru corupţie
Iulian Herţanu este cercetat pentru corupţie

Iulian Herţanu va fi cercetat în arest la domiciliu după ce magistraţii Curţii Supreme au admis contestaţiile acestuia cu privire la prima decizie prin care îi fusese prelungită arestarea preventivă. De asemenae instanţa a stabilit ca şi omul de afaceri Vladimir Ciorbă să fie cercetat în arest la domiciliu. Cei doi urmează să fie eliberaţi din arest, decizia fiind definitivă.

Iulian Herţanu a fost arestat preventiv pe 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă. 
În acelaşi dosar, au fost fost puşi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiţă, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu. La 24 martie, Curtea Supremă a prelungit mandatul de arestare emis pe numele cumnatului premierului cu încă 30 de zile.

Ce acuzaţii aduc procurorii

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.

Procurorii susţin că, în perioada 2011 - 2015, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, fost preşedinte al filialei judeţene a PSD, a făcut demersuri (intervenţii pentru numirea în funcţii a unor persoane, obţinerea de informaţii confidenţiale - activităţi derulate direct sau prin intermediul consilierilor săi personali) la funcţionari ai SC Hidro Prahova şi a exercitat presiuni (ameninţări cu privire la înlocuirea din funcţie) asupra directorului general al societăţii, pentru ca aceştia să atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de canalizare în oraşul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a făcut presiuni pe durata derulării contractului pentru prelungirea termenelor de execuţie şi efectuarea ilegală de plăţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sorin Barbul
24.04.2015, 08:44:25

E normal ca cei acuzați să fie judecați sub supraveghere judiciară sau în stare de arest la domiciliu - iar dacă sunt găsiți vinovați să primească pedepse cât mai severe. Dar dacă lucrurile merg în acest sens, în curând vom mai avea o singură persoană în arest preventiv : Elena Udrea, considerată de justiție un fel de Al Capone feminin românesc. (??!!)

+1 (1 vot)
Modifică Setările