Cursurile au fost suspendate miercuri în 79 de şcoli din Botoşani şi Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
20 de localităţi din judeţul Botoşani sunt afectate de viscol şi ninsori
20 de localităţi din judeţul Botoşani sunt afectate de viscol şi ninsori

Peste 7.800 de preşcolari şi elevi din judeţele Botoşani şi Vaslui au stat miercuri acasă, după ce cursurile au fost suspendate în 79 de unităţi de învăţământ din cauza vremii, potrivit datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, până la ora 15.00. Autorităţile din Botoşani au anunţat deja că 10 şcoli din judeţ vor fi închise şi joi.

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, miercuri, 19 decembrie, până la ora 15.00, activitatea a 79 de unităţi de învăţământ din judeţele Botoşani şi Vaslui a fost afectată de condiţiile meteorologice improprii.

”Astfel, în judeţul Botoşani, cursurile au fost suspendate în 72 de şcoli, în timp ce în judeţul Vaslui s-a decis suspendarea activităţii în doar 7 unităţi şcolare. În total, în cele două judeţe, 7.886 de elevi şi preşcolari sunt în situaţia de a nu frecventa cursurile”, se arată într-un comunicat oficial al Ministerului Educaţiei.

Pentru ziua de joi, 20 decembrie, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani a aprobat suspendarea cursurilor în 10 şcoli, ca atare 465 de copii nu vor merge la şcoală.

Oficialii ministerului au mai ărecizat că inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea unităţilor de învăţământ acolo unde condiţiile meteorologice improprii o impun.

Potrivit reglementărilor în vigoare, cursurile neefectuate vor fi recuperate ulterior după un grafic propus de şcoli şi aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite