Curtea Constituţională dezbate miercuri sesizările preşedintelui Klaus Iohannis şi a CSM privind Ordonanţa 13

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea Constituţională discută miercuri şi joi sesizările privind Ordonanţa 13
Curtea Constituţională discută miercuri şi joi sesizările privind Ordonanţa 13

Sesizările preşedintelui Klaus Iohannis şi a CSM privind conflictul juridic între puterile statului în legătură cu adoptarea OUG privind  modificarea Codurilor Penale vor fi dezbătute miercuri de către Curtea Constituţională. Sesizarea de neconstituţionalitate a Avocatului Poporului va fi discutată joi, potrivit news.ro.

CCR a înregistrat, joi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind constatarea unui conflict juridic între puterile statului, iar până pe 7 februarie părţile implicate, respectiv Guvernul, Camera Deputaţilor şi Senatul, trebuie să transmită punctele de vedere. 

Guvernul a aprobat duminică ordonanţa de urgenţă prin care este abrogată OUG 13/2017 prin care au fost modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Noul act normativ a fost publicat în Monitorul Oficial şi a fost înregistrat la Parlament pentru dezbatere tot duminică, zi în care a intrat şi în vigoare.

 Ministerul Justiţiei a anunţat că renunţă la modificarea Codurilor Penale. 

„Ministerul Justiţiei nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală. În prezent, Ministerul Justiţiei centralizează deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la actele normative menţionate, urmând ca acestea să fie analizate în perioada următoare”, arată un comunicat al Ministerului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite