Curtea Supremă: Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, judecat sub control judiciar, poate părăsi ţara. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darius Vâlcov Foto: Adevarul
Darius Vâlcov Foto: Adevarul

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, precum şi fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, inculpaţi pentru infracţiuni de corupţie într-un dosar pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), rămân sub control judiciar, dar pot părăsi ţara.


Potrivit soluţiei pronunţată de magistraţii ICCJ pe 15 iunie, Darius vâlcov, Minel Prina, Lucian Şuşală, Bogdan Timofte şi Cristian Tomescu rămân sub control judiciar, măsură al cărui conţinut este modificat faţă de termenele anterioare în sensul că persoanele inculpate nu mai au obligaţia de a părăsi ţara. În cazul lui Vâlcov a fost înlăturată şi interdicţia de a lua legătura cu Andra Bărbulescu, martor în dosar. Soluţia poate fi contestată în termen de 48 de ore, potrivit Agerpres.

Un nou termen în dosar a fost anunţat pentru 7 septembrie, însă a fost stabilit şi un termen intermediar pentru verificarea legalităţii şi temeiniciei măsurilor preventive în data de 2 august.

Acuzaţiile procurorilor DNA

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar, senator şi ministru.
Darius Vâlcov este acuzat că, în perioada aprilie-decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, prin intermediul fostului primar al Slatinei Minel Florin Prina, suma de 2,5 milioane de lei. Banii i-ar fi fost daţi lui Prina, în cinci tranşe de câte 500.000 de lei, în municipiul Slatina.

Vâlcov ar mai fi primit, în perioada 2012 - 2013, tot de la Theodor Berna, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 de lei.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite