Curtea Supremă din Italia i-a anulat unui român condamnarea la închisoare pe viaţă. A ucis un tânăr după o petrecere a burlacilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Stîngaciu (stânga) şi victima Igor Ojovanu FOTO  ilgazzettino.it
Florin Stîngaciu (stânga) şi victima Igor Ojovanu FOTO  ilgazzettino.it

Tânărul de 26 de ani, din România, a intrat într-o altercaţie cu un basarabean care venea de la o petrecere a burlacilor, iar în busculada creată, l-a înjunghiat mortal. Victima fusese lovită cu un cuţit şi de către un albanez, dar anchetatorii au stabilit că lovitura fatală i-ar fi fost aplicată de român.

Curtea Supremă din Italia a anulat sentinţa pronunţată de Curtea de Apel din Veneţia împotriva unui român, Florin Stîngaciu, în vârstă de 26 de ani, pentru uciderea lui Igor Ojovanu, un tânăr din Republica Moldova, anulând circumstanţa agravantă a premeditării la comiterea crimei.

Stîngaciu fusese condamnat la închisoare pe viaţă în primă instanţă după ce a fost găsit vinovat de uciderea unui tânăr din Republica Moldova în seara zilei de 30 septembrie 2018, în timp ce acesta din urmă se întorcea de la o petrecere a burlacilor.

Stîngaciu l-a înjunghiat mortal pe Igor Ojovanu, un tânăr de 20 de ani. Tragedia s-a petrecut în localitatea Fontane, regiunea Veneto, provincia Treviso. 

Românul se afla alături de mai mulţi prieteni în casa unui albanez, Rubin Xhika, pus şi el sub acuzare şi condamnat în acelaşi dosar la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Totul a început după ce liniştea micului orăşel Fontane a fost perturbată de un grup de basarabeni din care făcea parte şi Ojovanu. Basarabenii veneau de la o petrecere a burlacilor şi se manifestau zgomotos.

Stîngaciu şi Xhika au ieşit din casă pentru a reproşa grupului de basarabeni că fac zgomot, iar între cele două grupuri a izbucnit un scandal de proporţii. Cei doi s-au înarmat cu arme albe, iar basarabenii au fugit, dar la un moment dat au revenit, iar membrii celor două grupuri au început să se lovească reciproc.

În busculada creată, Igor Ojovanu a fost ânjunghiat în spate şi a murit la scurt timp după aceea, scrie ilgazzettino.it. La finalul procesului în primă instanţă, Stîngaciu a fost găsit vinovat pentru  omor, stabilindu-se că el i-ar fi aplicat lovitura fatală basarabeanului. Xhika a fost condamnat pentru tentativă de omor la 10 ani de închisoare.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Român achitat de acuzaţia de crimă, deşi a luat viaţa unui om. Ce este excesul neimputabil şi cui i se aplică

Agonia unui tânăr care plecase spre casă cu taxiul. A ajuns să fie violat în timp ce trăgea să moară şi a fost ucis pe ritmuri de manele

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite