Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Curtea Supremă: Laura Codruţa Kovesi se va judeca cu Antena 3 şi angajaţii acestui post la Piteşti. Procesul era deja în apel

4
22 Apr 2016 08:49:34
Autor: Redacţia Adevărul
Laura Codruţa Kovesi se va judeca cu Antena 3 şi angajaţii acesteia la Piteşti. Aşa a decis Curtea Supermă
Laura Codruţa Kovesi se va judeca cu Antena 3 şi angajaţii acesteia la Piteşti. Aşa a decis Curtea Supermă

Magistraţii Curţii Supreme au decis ca procesul intentat de şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, postului de televiziune Antena 3 să se judece la Curtea de Apel Piteşti. Mai exact, instanţa supremă a admis o cerere depusă de jurnaliştii Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor, Bianca Nae şi analistul Mugur Ciuvică, prin care se solicita strămutarea procesului de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă de acelaşi grad din ţară.

În urma admiterii acestei cereri, procesul a fost strămutat de la Curtea de Apel Bucureşti la Curtea de Apel Piteşti, decizia fiind definitivă.

De altfel, în timpul procesului de la Curtea de Apel Bucureşti, jurnalistul Răzvan Savaliuc le-a recuzat pe cele două judecătoare care se ocupau de acest caz, Gabriela Manuela Rădulescu şi Andreea Doris Tomescu, pe care le-a acuzat de îndeplinirea obligaţiilor profesionale cu rea-credinţă. Savaliuc era nemulţumit de faptul că instanţa nu i-a acceptat ca probă la dosar rectificarea unui paragraf dintr-un raport al Consiliului Superior al Magistraturii, care ar conţine un fals, respectiv faptul că el ar fi participat la emisiunea "Sinteza zilei" din 19 iunie 2014.

Instanţa de fond a decis pe 16 octombrie 2015 ca postul Antena 3, jurnaliştii Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae şi analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru o serie de afirmaţii la adresa ei făcute în emisiunea ''Sinteza zilei'' din 19 iunie 2014.

Asta după ce, în iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi pe jurnaliştii menţionaţi, reclamând faptul că în emisiunea ''Sinteza zilei'' din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

În acţiunea depusă în instanţă, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 şi pe cei cinci jurnalişti să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar şi cheltuielile de judecată. 

Kovesi susţinea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ghe Stoian
22.04.2016, 09:53:12

Procesul poate fi "stramutat" si la Miercurea Ciuc ! Tot se va face (sper !) dreptate !

+4 (4 voturi)
Radu Mircea
22.04.2016, 20:32:11

# Ghe Stoian Si da-le tu doamne judecatorilor un ciocan tare , care atunci cind va cobori sa le aduca antihristilor de Gidea si Ciuvica ani de ocna fara numar sa ma rasfat si eu pe ecrane cit vor muschii mei . ---------------------------------------------------------------------------------------Mircea Badea .

0 (2 voturi)
jula ion
22.04.2016, 21:16:05

Radu Mircea .Ghe Stoian. Luluta va obtine praful de pe toba(aia mica). Adica Savaliuc n-a participat la emisiune,Radu Tudor -n-a scos un cuvint, da Luluta nu si nu ea vrea daune morale si de la ei desi nu a putut dovedi in ce constau acestea. Banuind ca un complet romanesc va da un verdict favorabil Lulutei,se va ajunge la CEDO.Si acolo sefa n-are nici o sansa sa obtina ceva.Ca pentru CEDO presa e sfinta si nu se atinge nimeni de ea.Nici macar Luluta.

-3 (3 voturi)
Cel Mare Scarambeu
22.04.2016, 23:03:26

Toata speranta voastra damblagiilor este CEDO.Numai ca CEDO e ca si Asociatia Televiziunilor Nationale care nu mai vrea sa aiba de a face cu Romania.Nu vedeti ca Luluta va arata degetul ala care stiti voi ce inseamna.Ia uitativa mai atenti la poza.

Modifică Setările