Curtea Supremă a respins cererea procurorului de redeschidere a dosarului Revoluţiei în cazul lui Petre Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solicitarea procurorului general Bogdan Licu de redeschidere a dosarului Revoluţiei în cazul fostului premier Petre Roman şi a lui Teodor Brateş, fost redactor-şef al televiziunii publice, a fost respinsă de Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.

Procurorii de la Parchetul General au anunţat pe 21 octombrie faptul că nu vor infirma clasarea dosarului Revoluţiei şi că solicită instanţei redeschiderea urmăririi penale pe numele lui Petre Roman şi al lui Teodor Brateş. Aceştia sunt acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii, conform Hotnews.

Petre Roman era la data Revoluţiei membru al Fraontului Salvării Naţionale iar Teodor Brateş, redactor-şef al TVR. 

Parchetul General a precizat că s-a dispus: infirmarea, ca netemeinice, a soluţiilor de clasare dispuse faţă de Petre Roman şi Teodor Brateş cu privire la infracţiunile contra umanităţii şi redeschiderea urmăririi penale în cauză.

Procurorii au dispus clasarea în luna aprilie a acestui an, aceştia motivând că decizia de închidere a cauzei vine după ce fie a survenit decesul păriţilor,  cazul fostului premier Petre Roman şi a fostului redactor şef al TVR, Teodor Brateş şi nu au fost probe concludente privind implicarea lor în săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite