Curtea Supremă îi retrage definitiv dreptul lui Florian Bodog de a coordona lucrări de doctorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul ministru al Sănătăţii rămâne fără dreptul de a coordona doctorate Foto: gov.ro
Fostul ministru al Sănătăţii rămâne fără dreptul de a coordona doctorate Foto: gov.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, definitiv, să îi retragă titlul de profesor abilitat lui Florian Bodog, cât şi dreptul de a coordona doctorate, sub argumentul că nu a îndeplinit criteriile minime pentru această avansare profesională.

„Admite recursul formulat de recurentul-pârât Ministerul Educaţiei şi Cercetării (Ministerul Educaţiei Naţionale) împotriva Sentinţei nr. 115/CA/2017-P.I. din 25 septembrie 2017 a Curţii de Apel Oradea – Secţia a II-a Civilă, Contencios Administrativ şi Fiscal. Casează sentinţa recurată şi rejudecând; Respinge acţiunea ca nefondată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 14 iulie 2020”, se arată în decizia Curţii.

Bodog, senator şi prodecan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea (FMF), a obţinut titlul de profesor şi de conducător de doctorate, în pofida faptului că nu a respectat condiţia impusă de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) de a fi semnat ca autor principal cel puţin 6 articole ştiinţifice publicate în reviste cotate ISI. Acest criteriu este obligatoriu atât pentru cei care aspiră la titlul de profesor, cât şi pentru cei care vor să obţină certificatul de abilitare, adică dreptul de a coordona lucrări de doctorat.

Bodog a obţinut ambele titluri în 2013, la Universitatea din Oradea, scrie ebihoreanul.ro. Iniţial, a participat la un concurs de profesor universitar la FMF, prezentând o listă de 12 articole ISI şi creând aparenţa că are de două ori mai multe lucrări decât cere legea. În realitate, însă, era autor principal – notat ca ultim autor în rândul semnatarilor – doar la 3 dintre acestea. În plus, unul dintre cele 3 nici măcar nu era publicat, ci doar în curs de publicare, insuficient pentru îndeplinirea obligaţiilor legale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite