UPDATE Curtea Supremă amână pronunţarea în dosarul lui Mircea şi Vlad Cosma. Sentinţa definitivă va fi dată în 22 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deputat Vlad Cosma şi tatăl acestuia, Mircea Cosma, fost preşedinte al CJ Prahova, urmează să îşi afle sentinţele definitive în data de 22 martie, după ce Curtea Supremă a amânat pronunţarea. În prima instanţă cei doi au fost condamnaţi la cinci ani, respectiv opt ani de închisoare, fiind acuzaţi că ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova un milion de euro. Acum ei s-ar afla în Italia.

UPDATE 15.25 Curtea Supremă a amânat pronunţarea unei sentinţe definitive pentru data de 22 martie.

UPDATE 13.20 În aşteptarea unei soluţii definitive în dosarul lui Vlad şi Mircea Cosma, Andreea Cosma a precizat, că aşteaptă decizia într-o biserică din Italia şi că se roagă până la pronunţarea unei sentinţe, potrivit Mediafax.

„Eu sunt în Italia, mă rog la catolici. Sunt în biserică, aştept aici rezultatul. Eu sunt singura care crede că iau achitare (Vlad şi Mircea Cosma, n.r.). Ţii minte când a picat 7 ore, 7 minute şi 7 secunde (durata ultimului termen de la Curtea Supremă, n.r.), tot şapte îngeri sunt şi aici, i-am numărat. Şapte e cifra lui Dumnezeu. Ce pot să cred altceva, că mă rog de când i-a luat, de patru ani. Doar nu mă păcăleşte credinţa”, a spus Andreea Cosma.

UPDATE 12.25 Fostul deputat Vlad Cosma şi tatăl său, Mircea Cosma, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, au părăsit ţara, în acest moment cei doi aflându-se în Italia, conform Digi24. 

Ştirea Iniţială

Procurorii DNA au cerut menţinerea pedepsei de opt ani de zile cu executare pentru inculpatul Mircea Cosma, şi au acceptat o uşoară scădere a pedepsei pentru Vlad Cosma până la patru ani şi opt luni de zile cu executare.

Istoria dosarului 

În aprilie 2014, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, pentru trafic de influenţă, directorul Direcţiei "Patrimoniu" din CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, iar Răzvan Alexe, pentru trafic de influenţă şi dare de mită.

Vlad şi Mircea Cosma au fost trimişi în judecată de DNA fiind acuzaţi că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la trei oameni de afaceri prahoveni, denunţători în cauză, ale căror firme au avut numeroase contracte cu CJ Prahova.

Firmele controlate de cei trei sunt, la rândul lor, trimise în judecată într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, dosar în care sunt inculpaţi Răzvan Alexe, dar şi fostul angajat al Secretariatului general al Guvernului, Marcel Păvăleanu, alături de alţi oameni de afaceri din Prahova.

"Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societăţile respective să obţină de la instituţia publică lucrări şi servicii curente supraevaluate, de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, dar şi decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare” notau procurorii DNA în 2014, atunci când a început urmărirea penală în acest dosar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite