Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Curtea Supremă: Unul dintre magistraţii care judecă dosarul lui Liviu Dragnea a cerut să se pensioneze

8
2 Mar 2019 11:09:04
Autor: Laurenţiu Sirbu
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Secţia pentru judecători a CSM urmează să se pronunţe, în şedinţa din 5 martie 2019, asupra cererii de pensionare a judecătoarei Luciana Mera, unul dintre cei cinci judecători ai completului care judecă apelul lui Liviu Dragnea la condamnarea la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Secţia pentru judecători a Consiliului SUperior al Magistraturii urmează să se pronunţe, în şedinţa din 5 martie, asupra cereriid e pensionare a judecătoarei Luciana Mera. Potrivit G4media, judecătoarea ar fi cerut să se pensioneze începând cu 1 iunie.

În cazul în care procesul nu este finalizat până la acea dată, potrivit Regulamentului de organizare a instanţei supreme, completul trebuie completat cu un nou membru, din lista de permanenţă. Potrivit art. 29^1 din Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea administrativă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie "(2) În cazul eliberării din funcţie a unui judecător care face parte din completul de 5 judecători sau a unui judecător supleant, preşedintele ori, în lipsa acestuia, unul dintre vicepreşedinţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie desemnează, prin tragere la sorţi, în şedinţă publică, un judecător sau, după caz, un judecător supleant."

Următorul termen este în 18 martie, când trebuie să se prezinte şi Liviu Dragnea, care a cerut instanţei să fie reaudiat.

Completul care judecă dosarul lui Dragnea este format din judecătoarele: Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa şi Simona Enceanu. Acest complet de judecată a fost rezultatul unei „lupte juridice” ce a rezultat în amânarea acestui dosar cu 5 luni de zile. Completul a fost tras la sorţi pe 13 decembrie anul trecut şi, ulterior, Secţia pentru judecători a CSM a decis că acest complet trebuie să îl judece pe Dragnea şi în 2019, contrar practicii Înaltei Curţi care schimba completurile în fiecare an, dacă nu apucaseră să administreze probe, ceea ce nu se întâmplase în cazul completului lui Dragnea.

Luciana Mera a făcut parte din completul care l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul. Recent, judecătoarea a decis anularea mai multor probe obţinute de DNA cu sprijinul SRI în dosarul lui Marian Fişcuci, primul patron Tel Drum. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Radu Mircea
2.03.2019, 11:25:14

# Dupa ce-l lasa si gagica , pe dom Dragnea vad ca-l lasa si norocu' . Tocmai acu' cind prinsese si el un complet dupa pofta inimii ( remarcati ca de unde sarea de kooor in sus la fiecare complet care-i voia capu' , acu' n-a zis nici pis ) sa trebuiasca sa-i traga statu' paralel vreun complet dusmanos care in loc sai stearga cei trei ani jumate , sa-i mai articuleze vreo patru , dupa parerea a 99, 999 % din populatie ..... Asta-i nenorocul de nesansa ......

+2 (2 voturi)
Dan Petrescu
2.03.2019, 13:23:07

Aceste eschive de a scăpa din calea justiției a acestor tîlhari sunt de perseverență și inventivitate incredibilă. Sunt curios, idioții ăia care susțin prin votul lor aceste anomalii sociale ce spun cînd văd cîte resurse se pun în mișcare ca înfractorii ce ne conduc să scape de rigorile legii?

+2 (2 voturi)
kitty kat
2.03.2019, 11:44:25

Nu-i lucru curat! DRACnea isi taie mustata de ciudå si incepe så-si roadå unghiile...

+3 (3 voturi)
Tăunu
2.03.2019, 12:19:16

Oare la câţi ani se pensionează judecătoarea, precis că pe la vreo 40 şi ceva? Cetăţeanul de rând se pensionează la 65 de ani, numai ăştia cu pensii speciale se pensionează de tineri. Putrădă democraţîie, în regimul socialist era o singură lege pentru toţi. Dar, nu era bine, cică dictatură, hau, hau !

-1 (3 voturi)
dracon
2.03.2019, 15:08:19

Nu-i nici o problema ,sa i se taie pensia speciala si chiar pensia de magistrat !

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările