Cutremur de 3,3 pe scara Richter, produs în zona seismică Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter s-a produs joi, la ora 14.53, în zona în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs în judeţul Vrancea la o adâncime de 85 de kilometri. 

Un alt cutremur cu magnitudinea de 4,1 pe scara Richter s-a produs miercuri dimineaţă, la ora 05.10, tot în zona seismică Vrancea, epicentrul fiind în judeţul Buzău.

De asemenea, marţi a avut loc un seism de 3,2 pe scara Richter, în aceeaşi zonă, epicentrul fiind în judeţul Buzău la o adâncime de 120 de kilometri.

În zona seismică Vrancea au fost înregistrate, în ianuarie, alte nouă cutremure, cu magnitudini între 3,2 şi 4,3 pe scara Richter, cel mai puternic dintre acestea, cu epicentrul în judeţul Buzău, fiind înregistrat pe 4 ianuarie.

Pe 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. 

Tot în Vrancea, pe 6 octombrie 2013, a avut loc un cutremur de 5,5 pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite