Cutremur în Poliţie. Peste 20 de poliţişti au fost daţi pe mâna procurorilor în cazul poliţistului violator. Şeful Poliţiei Capitalei şi-a dat demisia DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un control intern, peste 22 de poliţişti au fost daţi pe mâna procurorilor de şeful Poliţiei Române. Sunt bănuiţi că, de-a lungul anilor, l-au protejat pe poliţistului suspectat în 15 cazuri de abuz sexual.

Şeful Poliţiei Capitalei Nicu Dragoş Orlando şi adjunctul său, Marius Eugen Ştefan, şi-au înaintat demisia de onoare. 100 de poliţişti au fost audiaţi de şefi ca să afle dacă agentul arestat pentru pedofilie a fost protejat de colegi. 

Nicu Dragoş Orlando fusese numit în funcţie în septembrie 2017, iar Marius Eugen Ştefan  era în funcţie din iulie 2015.

Şeful Brigazii de Poliţie Rutiere, comisarul Victor Gîlceavă,  este acuzat că după ultima agresiune săvârşită de Eugen Stan, cu toate că imaginile cu autorul au rulat pe toate televiziunile, nu a raportat IGPR că este vorba de un subordonat din brigadă. Oricum, după control, întreaga conducere a Brigăzii este cercetată disciplinar. 

    

Raportul întocmit de chestorul Bogdan Despescu are 11 pagini şi duce până la adjunctul său Marius Voicu, Se pare că lui i se trage tocmai de pe vremea când a fost şef al Poliţiei Capitalei. Acum este cercetat disciplinar şi el. 

   De menţionat că,  aşa cum reiese din raportul întocmit de şeful IGPR, raport pe care îl puteţi consulta integral mai jos, în timpul controlului s-au constatat mai multe probleme. 

Astfel, la nivelul  Brigăzii Rutiere,  în procesele verbale ale unor şedinţe de instruire pentru intrarea în schimbul ll figura ca prezent şi şeful Brigazii cu toate că ofiţerul nu a participat. 

S-au mai descoperit şi o serie de documente lipsă sau prost întocmite. 

În plus, şeful direct al violatorului şi  şeful de la Poliţia Rutieră sector 2 i-au permis lui Eugen Stan să nu respecte programul “stabilit în fişa postului”. 

În fine, mai mulţi poliţişti de la Secţiile 18 şi 22 vor fi şi ei cercetaţi. 

Concret, raportul vizează şapte poliţişti de la secţia 22 – unde a fost raportat ultimul caz de agresiune -, care şi-au anunţat superiorii abia după cinci ore de la depunerea plângerii.

De la secţia 18, care s-a ocupat de cazul din 2016 când Eugen Stan a atacat o femeie, trei poliţişti sunt consideraţi responsabili, respectiv fostul şef al secţiei, ofiţerul care s-a ocupat de caz, plus şeful biroului investigaţii criminale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite