Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Dacia Sandero şi Logan, doar două stele la testele de accident VIDEO RAPORT

1
14 Apr 2021 13:14:52
Autor: Valentin Bolocan
Dacia Sandero a obţinut două stele la ultima sesiune de teste Euro NCAP
Dacia Sandero a obţinut două stele la ultima sesiune de teste Euro NCAP

European New Car Assessment Programme (Euro NCAP), organizaţia sprijinită de multe guverne europene, care se ocupă cu testarea siguranţei oferită de automobilele noi, a comunicat că Dacia Sandero Stepway primeşte un rating de două stele după noul protocol de testare, mult mai drastic decât cele anterioare. Ratingul se aplică şi versiunii Sandero, dar şi derivatului Logan.

Euro NCAP susţine că la modelul românesc sistemul de frânare de urgenţă de bază, exclusiv cu radar, reacţionează numai la alte vehicule, dar nu este conceput pentru a preveni accidentele cu pietoni sau biciclişti şi nu există asistenţă pentru păstrarea benzii de deplasare. Cu toate acestea, susţine instituţia, protecţia pasagerilor în eventualitatea unui impact este respectabilă, cu performanţe care ar fi putut aduce modelul la nivelul de patru stele dacă nu ar fi fost luate în calcul neajunsurile sale din alte zone.
 
 
Reprezentanţii Dacia au comunicat, conform economica.net, că marca propune maşini moderne în care integrează un nivel adecvat de echipament. „Concret, asta înseamnă că siguranţa pasivă este foarte bună pentru ocupanţii adulţi şi copii (4 stele din 5). Şi asistenţa la conducere a fost dimensionată la nivelul corect solicitat de clienţii noştri. În acest sens, Sandero, Sandero Stepway şi Logan sunt primele modele Dacia care propun sistemul AEB (frână autonomă de urgenţă) ca standard. Protocoalele de testare EuroNCAP sunt din ce în ce mai severe la fiecare doi ani, cu o importanţă crescândă a echipamentelor ADAS (sisteme de asistenţă pentru prevenirea unor accidente), având un impact direct asupra evaluării generale. Dacia va continua să-şi concentreze eforturile asupra siguranţei reale în caz de accident şi va lua în considerare acest rezultat pentru a îmbunătăţi modelele sale cu sisteme de de siguranţă din ce în ce mai performante de îndată ce clienţii le solicită”, au comunicat reprezentanţi Dacia.

Euroncap 2021 Dacia Sandero Stepway Datasheet by Jose on Scribd

 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Robert Oppenheimer
14.04.2021, 14:03:22

Aici e o confuzie bine dirijata de EuroNCAP. S-ar parea ca celula Daciei e proiectata pe cea lui Clio, care pasiv e intre 4 si 5 stele, adica daca te busesti, structura tine si nu te omoara. EuroNCAP insa se tine de prostii si nu e prima data. Pentru ca ei puncteaza masiv sistemele care protezeaza soferul si il fac un simplu asistent al conducerii, fara abilitati de sofat. Au tot felul de politici ce favorizeaza masiv dublarea condusului pur de catre sistemele de asistenta. Practic daca eu vin cu un Defender mai rezistent la impact ca un Volvo, pierd complet acest avantaj evident si indiscutabil, pentru ca nu am sistemul modern de proteze electronice, Defender fiind o masina mecanica pura. Asa face acest organism politic de cand il stiu. Acum 10 ani a fost scandal ca C Klasse nu a obtinut 5 stele, fiind cu doua puncte sub barem. S-a intervenit de unde trebuie si au lipit pe bord un stick cu avertizarea de prezenta a airbagului in caz de montare a unui scaun izofix pentru bebelusi si cu asta C a primit cele doua puncte necesare cu care a urcat la 5 stele. In concluzie, un sfat tehnic: nu puneti botul, fiti selectivi!

Modifică Setările