Daciada mioritică bate Olimpiada din Japonia

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ţară, pe lângă dezastrele naturale şi umane, se desfăşoară nemuritoarea Daciadă mioritică, la care participă cu mult entuziasm, resurse materiale, financiare, umane şi interes maxim politicienii, partidele, organizaţiile, grupurile, găştile, mafiile băştinaşe. Media naţională, în special nelipsitele televiziuni de ştiri bombastice şi fantastice, acordă muuult mai multă atenţie Daciadei şi bla, bla-urilor combatanţilor!

Timp de câteva săptămâni, milioane de oameni cetăţeni ai planetei Pământ vor fi cu ochii aţintiţi, cu pumnii strânşi, cu emoţiile şi trăirile proprii pe Jocurile Olimpice 2020, de la Tokyo, Japonia, programate în perioada 23-8 august.

Amânată din cauza pandemiei, ca şi alte mari competiţii sportive de anvergură programate anul trecut, Olimpiada aşteptată cu nerăbdare de iubitorii sportului şi ai olimpismului, a luat în sfârşit starul.

La mii de kilometri depărtare de ţară, o mână de sportivi şi antrenori români participă la mult aşteptatele întreceri sportive, ţara noastră fiind reprezentată, din varii motive şi cauze, de o delegaţie mult mai mică decât la precedentele jocuri olimpice. Olimpiade unde, de-a lungul unor ediţii memorabile au dus tricolorul şi faima României pe cel mai înalt catarg.

Mari şi extraordinari sportivi din gimnastică, nataţie, canotaj, scrimă şi alte sporturi olimpice au devenit campioni olimpici, recunoscuţi şi aplaudaţi în toată lumea. Au făcut cunoscută şi respectată ţara, au dus faima şi imaginea pozitivă atât de sus unde doar temerarii super campioni au visat să o ducă.

Sportivi excepţionali, care uneori, fără să beneficieze de condiţii optime de pregătire, lipsiţi de resurse şi sprijin din partea statului, în special în ultimii 30 de ani, cu sacrificiu, curaj, muncă şi talent, au realizat lucruri imense pentru România. Ceea ce nu au făcut şi nici nu vor face vreodată politicienii şi guvernările mioritice.

De multe ori, sportivii români au participat la marile competiţii sportive mondiale, cu burta goală, cu echipamentul precar, fără o susţinere materială corespunzătoare, concurând cu cei mai buni sportivi din lume, pregătiţi în cele mai bune condiţii posibile şi cărora nu le lipsea nimic. Cu toate aceste greutăţi, marii campioni români au învins şi au câştigat ediţie de ediţie, aurul, argintul şi bronzul olimpic.

Din păcate, din cauze diverse, de dezinteres, lipsă de resurse, de lipsă sprijin, de strategie, de dezvoltare... mişcarea sportivă din ţara noastră a luat-o în jos, în picaj vertiginos. În consecinţă, rezultatele tot mai slabe, catastrofale, au continuat să apară, sportul fiind un domeniu tot mai ignorat şi distrus cu bună ştiinţă, fiind dus departe de fenomenul de masă care beneficia de mai multă atenţie şi sprijin în urmă cu nişte ani.

Cu toate acestea, în spiritul tradiţional, politicienii băştinaşi, guvernanţii, reprezentanţi ai puterii politice şi administrative, ai partidelor au încercat de-a lungul anilor să profite de munca, imaginea, notorietatea marilor campioni ai sportului românesc, pentru a câştiga capital politic nemeritat. Unii campioni olimpici, mondiali sau europeni au fost chiar racolaţi în rândurile unor partide politice, i-au pus pe liste electorale, au fost aleşi în Parlament, au fost numiţi în guvern ori în alte instituţii, au fost puşi în dregătorii publice, cu scopul de a urca în ochii electoratului organizaţiile respective ori de a le menţine la putere.

Alţi supercampioni au refuzat implicarea în politică, ba chiar au intrat în conflic cu politicienii aflaţi la butoane, atunci când au încercat să facă ceva pentru sportul românesc, dar au deranjat mafiile de la putere.

Acum, iubitorii sportului din ţara noastră sunt alături de mâna de sportivi prezenţi la Olimpiadă, încurajându-i şi susţinându-i în lupta lor pentru gloria sportivă şi pentru ridicarea drapelului tricolor cât mai sus pe podiumul campionilor.

Mult succes tuturor sportivilor noştri prezenţi la olimpiadă!

În acest timp, în ţară, pe lângă dezastrele naturale şi umane, se desfăşoară nemuritoarea noastră Daciadă mioritică, la care participă cu mult entuziasm, resurse materiale, financiare, umane şi interes maxim politicienii, partidele, organizaţiile, grupurile, găştile, mafiile băştinaşe.

Media naţională, în special nelipsitele televiziuni de ştiri bombastice şi fantastice, acordă muuult mai multă atenţie Daciadei şi bla, bla-urilor combatanţilor, prezentând orice pârţ al acestora pe post de ştiri senzaţionale!

Comparativ, marile întreceri sportive olimpice la care participă mâna de sportivi români sunt trecute la sport şi altele de ştirile naţionale, cu excepţia televiziunii care transmite oficial din Japonia, a instituţiilor de sport şi a mediei care beneficiază de publicitate.

Opinia publică românească este bombardată, intoxicată şi manipulată cu marea Daciadă mioritică nemuritoare.

În timp ce la Tokyo se bat pentru aur şi pentru România câţiva tineri şi tinere performeri, în ţară se confruntă la sânge vremelnicii din politică şi găştile lor pentru ciolanul naţional. Unii cu circustanţe penale, cu dosare la activ şi schelete în dulapuri.

Ce aur olimpic şi olimpism?

Trăiască marea Daciadă mioritică!

În România, oricât de săracă ar fi, se găsesc oricând oase de ros pentru câinii politicii şi pentru hoţi, fie ei în pâinea politicii actuale, fie foşti, cum este cazul unor mari politicieni recenţi, care şi-au ispăşit parţial păcatele la puşcărie, dar au fost eliberaţi pentru că s-au îndreptat!

Cuţu, cuţu la ciolan!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite