Dan Şova, la Poliţia Ilfov: „Nici premierul şi nici eu nu am încălcat nicio lege”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova se află sub control judiciar FOTO David Muntean
Dan Şova se află sub control judiciar FOTO David Muntean

Senatorul Dan Şova s-a prezentat, luni după-amiază, la sediul Poliţiei Ilfov, aşa cum i se impune prin măsura controlului judiciar dispusă în dosarul „Turceni-Rovinari”. În acest caz, Şova este suspectat de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

La ieşirea din sediul Poliţiei, acesta le-a spus jurnaliştilor că nu a mai discutat cu Victor Ponta deoarece nu are voie să vorbească cu alte persoane implicate în acest caz.

De asemenea, întrebat de jurnalişti dacă el crede că l-a „băgat” pe premier în această problema, Şova a răspuns: „Nici premierul şi nici eu nu am încălcat nicio lege”.

Dan Şova trebuie să se prezinte la Poliţia Ilfov în fiecare zi de luni, între orele 15.30 şi 16.00, şi de vineri, între 9.30 şi 10.00.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au extins urmărirea penală  faţă de Dan Şova, în dosarul „Turceni Rovinari”, acesta fiind suspectat şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 fapte), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

De asemenea, Şova a fost pus sub control judiciar, timp de 60 de zile.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Dan Şova trebuie să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare şi să nu se apropie de persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea.

În aceeaşi cauză, faţă de Şova s-a început, anterior, urmărirea penală pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu. În legătură cu aceste fapte, procurorii au solicitat Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului, însă cererea a fost respinsă de plenul Senatului, comunicarea oficială fiind primită de  DNA la data de 4 iunie 2015.

Victor Ponta, urmărit penal

De asemenea, şi premierul Victor Ponta a fost pus urmărire penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni) complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor, fapte ce ar fi fost comise în perioada în care era avocat.

Totodată, procurorii au cerut Camerei Deputaţilor începerea urmăririi penale faţă de Victor Ponta pentru săvârşirea a trei infracţiuni de spălare de bani, fapte care ar fi fost comise de când este premier al României.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Victor Ponta, urmărit penal pentru spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală. Preşedintele i-a solicitat demisia

Ponta, urmărit penal. Ce spunea în urmă cu două luni: Voi demisiona dacă DNA cere urmărirea mea penală

„La revedere, Victor Ponta! La revedere, România, aşa cum te-am suportat 25 de ani!”

Reuters: Prim-ministrul uneia dintre cele mai sărace şi corupte ţări din UE, Victor Ponta, este urmărit penal pentru fals şi spălare de bani

Suspectul Victor Viorel Ponta se agaţă de fotoliul de premier: cum s-a schimbat discursul şefului PSD de când a intrat în vizorul DNA

DOCUMENT Cum a încercat Ponta să manipuleze opinia publică în privinţa asocierii cu Şova

Povestea afacerii Şova-Ponta din dosarul lui Dan Şova, „Turceni/Rovinari”

Ponta cheamă primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene ai PSD la Bucureşti

Senatorul Dan Şova, urmărit penal pentru noi infracţiuni în dosarul „Turceni – Rovinari“. Procurorii DNA l-au pus sub control judiciar

Scăderea TVA, evocată de Ponta în apărarea sa faţă de acuzaţiile DNA, într-o scrisoare către ambasadele UE şi SUA

Ponta, urmărit penal. Ce spunea în urmă cu două luni: Voi demisiona dacă DNA cere urmărirea mea penală

Filmul convocării lui Ponta la DNA. Cum a gândit Ponta, cum au gândit procurorii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite