Dan Diaconescu vrea un regim mai uşor pentru executarea pedepsei. Judecătoria Sectorului 5 ia marţi în discuţie cererea acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 judecă, marţi, o contestaţie depusă de Dan Diaconescu prin care cere schimbarea regimului de detenţie. În prezent, acesta este încarcerat la Penitenciarul Rahova unde îşi ispăşeşte pedeapsa de 5 ani şi 6 luni de închisoare primită pentru şantaj în regim închis.

După ce a fost condamnat definitiv în luna martie, Dan Diaconescu a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde o comisie a decis ca el să execute pedeapsa în regim închis.

Ulterior, acesta a depus la Judecătoria Sectorului 5 o plângere conform art. 39 din Legea 254/2013, articol care stabileşte regimul de executare al pedepselor privative de libertate, solicitând ca regimul de detenţie să fie unul mai uşor, respectiv deschis sau semideschis.

Pe 4 martie 2015, fondatorul televiziunii OTV şi al Partidului Poporului, Dan Diaconescu, a ajuns după gratii, după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani şi 6 luni de închisoare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea. 

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Mihai Ghezea (pe numele său real Mitruş Ghezea), fost director al ziarului „Atac” şi fost realizator de programe la OTV, precum şi clarvăzătorul Doru Pârv, şi el fost realizator de emisiuni la OTV. În timp ce pe Pârv l-au condamnat la patru ani de închisoare cu executare, magistraţii au fost mai indulgenţi cu Ghezea, căruia i-au dat doar doi ani şi şase luni în spatele gratiilor.

Dan Diaconescu, condamnat pentru şantaj de presă

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Pârv şi Mihai Ghezea au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pe 21 octombrie 2010, pentru şantajarea lui Ion Moţ, atunci primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se arată că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-a ameninţat în mod repetat, atât în mod direct, în cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din 21 iulie 2009, difuzată de postul de televiziune OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, pe primarul din Zărand, pentru a-l determina să le dea suma de 200.000 de euro.

Un şantaj similiar a fost exercitat şi asupra omului de afaceri Paul Petru Ţârdea, pentru a-l determina să le dea lui Diaconescu şi Ghezea 100.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite