Dan Voiculescu îl dă în judecată pe Traian Băsescu, după afirmaţiile despre fondurile Crescent şi Gabriela Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondatorul PC Dan Voiculescu, aflat în detenţie, a anunţat marţi, într-o postare pe blogul personal, că a pornit "o acţiune în justiţie împotriva lui Traian Băsescu", după afirmaţiile fostului preşedinte privind fondurile Crescent.

Dan Voiculescu, închis pentru 10 ani în urma condamnării în dosarul privatizării ICA, a anunţat de după gratii că îl va da în judecată pe fostul preşedinte al României, Traian Băsescu p-entru declaraţii făcute la adresa Gabrielei Firea şi firma Crescent.

"Băsescu Traian a făcut o nouă declaraţie publică mincinoasă în care vorbeşte despre presupuse relaţii ilegale între Grivco şi Crescent. Băsescu afirmă că societatea Crescent a fost firma Securităţii şi a luat banii poporului. Faţă de acestea, s-a luat decizia predării acestui caz avocaţilor noştri pentru a porni o acţiune în justiţie împotriva lui Traian Băsescu", a scris Voiculescu. Postarea a fost intitulată "Chemare în judecată".

Dan Voiculescu mai scrie că Băsescu a aflat "probabil că mitul regizat" cu "privire la banii Securităţii "a fost dărâmat de concluziile instituţiilor internaţionale (vezi raspunsul Oficiului specializat în recuperarea creanţelor din cadrul Ministerului Justiţiei)" şi că reacţia lui Băsescu confirmă reflexul său "nociv de a ataca, prin minciună şi fals, doar pentru a camufla propriile probleme cu legea, care vor fi, cu siguranţă, confirmate obiectiv de justiţie".

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, că senatorul Gabriela Firea ”tot împrumuta an de an” sume de bani ”de la Crescent, pe care ”se pare că a uitat” să le returneze.

Gabriela Firea "tot împrumuta aşa an de an şi nu plătea înapoi 400.000 de euro şi vreun milion opt sute de mii de dolari de la Crescent şi îi transfera într-o companie care era în grupul domnului Voiculescu” a susţinut Băsescu, la ieşirea de la sediul PMP, adăugând: ”Dacă Firica îşi aduce aminte de chestia asta, ar fi bine să se spovedească public".

"Eu cred că organele statului ar trebui să se uite în Grivco să vadă câţi bani au fost transferaţi de la compania Securităţii Crescent în Grivco în perioada 2007-2011 când doamna Firea era administrator la o firmă din grupul Grivco şi doamna Firea, cu mânuţa domniei sale a semnat împrumuturi de la Crescent către compania unde era administratori, ceva cu Media Press, ceva de genul ăsta, sau Casa Press. A semnat împrumuturi de 400.000 de euro şi 1.800.000 de dolari, pe care se pare că a uitat să-i mai dea înapoi, deci era o spălare de bani, un transfer din banii firmei Securităţii în firma Grivco", a spus Băsescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite