Daniel Horodniceanu a fost delegat procuror-şef la DIICOT pentru încă şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general Augustin Lazăr a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef DIICOT pentru încă şase luni, în condiţiile în care mandatul acestuia expiră pe 19 mai, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Public.

Procedural, este vorba despre delegare pe funcţie, măsură care poate fi prelungită din şase în şase luni până la 3 ani.

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Public, Daniel Horodniceanu a fost delegat în funcţia de procuror şef DIICOT pentru încă şase luni, până pe data de 19 noiembrie 2018, măsura fiind luată de procurorul general Augustin Lazăr.

Mandatul acestuia la conducerea DIICOT expira pe 19 mai.

Anunţul vine în contextul în care plângerea penală depusă de liderul PNL, Ludovic Orban, pe numele premierului Viorica Dăncilă a ajuns la DIICOT, după ce Parchetul General şi-ar fi declinat competenţa.

Anunţul vine într-un moment în care Direcţia se află în plin proces de schimbare a conducerii, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a decis să nu-l propună pentru un nou mandat pe actualul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. În schimb, şeful MJ l-a propus pe procurorul Oliver Felix Bănilă.

„Nu am înţeles exact criteriile după care s-a făcut evaluarea. E o preluare politică a DIICOT. O să văd proiectul de management al contracandidatului meu. Colegii mei nu s-au prezentat la concurs pentru că am concurat eu şi au considerat că e nevoie de continuitate. Dacă nu ai făcut parte dintr-o structură e foarte dificil să o conduci”, a declarat Horodniceanu, după anunţul lui Toader.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite