Darius Vâlcov contestă în instanţă impunerea controlului judiciar. DIICOT i-a interzis să părăsească Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul consilier al premierului Dăncilă, Darius Valcov, a contestat la Curtea de Apel interdicţiile impuse de procurorii DIICOT în dosarul în care este acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, în cazul publicării pe Facebook a protocolului semnat de Parchetul General cu SRI.

Darius Vâlcov a depus miercuri la Curtea de Apel Bucureşti o plângere împotriva actelor şi măsurilor puse de procurorul DIICOT. Instanţa a stabilit primul termen pe 21 iunie, după cum informează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, odată cu impunerea măsurii controlului judiciar de către DIICOT, fostul apropiat al lui Liviu Dragnea are mai multe interdicţii. „El nu poate părăsi oraşul Slatina (Olt), nu poate comunica cu mai multe persoane, nu poate purta arme, trebuie să se prezinte la organul de poliţie sau la parchet ori de câte ori este chemat”, scrie sursa citată.

DIICOT a anunţat marţi că a început urmărirea penală împotriva lui Darius Vâlcov, fostul consilier al premierului Dăncilă, şi că a fost plasat sub control judiciar în dosarul în care e acuzat că a divulgat informaţii secrete.

„În fapt s-a reţinut că, la data de 23.08.2018, inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat „Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”, a transmis DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Pe 23 august, Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook protocolul încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) la data de 7 decembrie 2016. 

Potrivit articolului 407 din Codul penal, alineatul 3, „divulgarea, fără drept, a unor documente sau date care constituie informaţii secrete de stat, de către cel care ia cunoştinţă de acestea în afara îndatoririlor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani”.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unei sesizări a SRI din data de 28 august 2018.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite