Darius Vâlcov, lăsat două luni să-şi caute un avocat. Curtea Supremă a respins cererea DNA pentru un termen mai scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragnea si Valcov FOTO Mediafax
Dragnea si Valcov FOTO Mediafax

Curtea Supremă a respins, joi, cererea DNA de preschimbare a termenului de judecată în dosarul în care Darius Vâlcov a atacat în apel condamnarea la 8 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. La primul termen din aprilie, instanţa a acordat o amânare de 2 luni de zile pentru ca Vâlcov să-şi angajeze un avocat.

Darius Vâlcov nu s-a prezentat la primul termen din acest dosar, din data de 16 aprilie, fiind reprezentat de un avocat din oficiu care a cerut o amânare pentru ca fostul primar al Slatinei să-şi angajeze avocat şi să-şi pregătească apărarea. 

A doua zi DNA a cerut instanţei supreme preschimbarea termenelor în dosarele în care sunt judecaţi Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, procurorii solicitând astfel judecarea cu celeritate a cauzelor.

În 18 aprilie, Curtea Supremă respingea o cerere similară a DNA în dosarul lui Liviu Dragnea. DNA a solicitat ca dosarul lui Dragnea să fie judecat mai repede, având în vedere că următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 20 mai.

Darius Vâlcov este consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dancila si unul dintre social-democratii care se ocupa de politica financiara a tarii, fiind considerat apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea. Decizia de condamnare a consilierului premierului Dăncilă a fost dată în februarie 2018, însă cei trei judecători ai completului au întârziat un an cu redactarea motivării sentinţei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite