Dat de gol de linguri şi furculiţe. Cum a fost prins un hoţ român întors din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român întors din Marea Britanie a fost arestat de poliţişti după ce acesta a fost prins cu mai multe genţi în care se aflau bunuri furate din sudul Angliei. Printre acestea s-au regăsit argintărie, bijuterii sau medalii de război.

În vârstă de 23 de ani, hoţul face parte parte dintr-o reţea cunoscută pentru spargerile a mai multor locuinţe din Marea Britanie. Potrivit dailymail, Claudiu Popa a fost oprit de poliţiştii români pe 3 februarie pe o autostradă din ţară pentru încălcarea a mai multor reguli de circulaţie. Forţele de ordine au descoperit în portbagajul maşinii acestuia zeci de orbiecte de argintărie, medalii şi bijuterii. Eliberat apoi prin cauţiune, Popa a fugit din România, însă autorităţile române au transmis un raport către poliţiştii britanici

Potrivit publicaţiei, probele ADN au doveditit faptul că Popa a fost implicat într-o serie de jafuri care au avut loc între 20 şi 28 ianuarie anul acesta şi l-au reperat la un hotel din Scoţia, acolo unde acesta lucra. După ce a fost arestat, bărbatul a primit o sentinţă de trei ani şi zece luni.

FOTO PA / Dailymail

Imagine indisponibilă

Poliţiştii britanici au declarat că gruparea din care făcea parte Popa obişnuia să spargă ferestrele locuinţelor care urmau să le jefuiască şi că mai apoi aceştia vindeau bunurile în alte ţări europene.

„Am obţinut probe ADN de la unele jafuri iar acestea au dus direct la arestarea lui Claudiu Popa în Scoţia, acolo unde lucra la un hotel după ce a fugit din România. Popa a recunoscut că a fost implicat în mai multe spargeri şi a spus că bunurile găsite în maşina lui erau furate din locuinţe britanice.

Acum lucrăm cu poliţiştii din România pentru a obţine fotografii cu toate bunurile recuperate şi să le returnăm proprietarilor de drept”, a declarat un ofiţer de poliţie britanic. Acesta din urmă a mai adăugat că forţele de ordine au mai arestat alţi doi suspecţi care ar face parte din gruparea criminală, în timp ce un al treilea s-ar afla în libertate în România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite