De ce a anulat Martin Schulz interviul de la „Adevărul Live“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Parlamentului European
Preşedintele Parlamentului European

Emisiunea Adevărul Live de sâmbătă după-amiază, în cadrul căreia Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, urma să răspundă acuzaţiilor lansate de Traian Băsescu la adresa sa, a fost contramandată, după ce oficialul european nu s-a mai prezentat.

Fără niciun fel de explicaţii, liderul de la Bruxelles a lipsit de la întâlnirea programată cu jurnaliştii Adevărul, deşi prezenţa sa fusese anunţată şi confirmată în repetate rânduri.

Aflat în cea de-a doua zi de campanie electorală, Martin Schulz a prezentat în acest fel consideraţia pe care o are faţă de publicul din România, optând să îşi schimbe programul fără o informare oficială. 

Din nefericire, statutul pe care îl deţine nu l-a impiedicat pe Martin Schulz să etaleze o atitudine lipsită de respect faţă de cetăţenii români, cititori ai ziarului Adevărul şi faţă de redacţia cotidianului.

Candidatul socialiştilor europeni la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene era aşteptat de cititorii Adevărul pentru a discuta despre teme ce vizează rolul României în Uniunea Europeană, criza din Ucraina, dar şi relaţia Europei cu Rusia, afectată de evenimentele recente.

Cabinetul oficialului de rang înalt de la Bruxelles nu a oferit explicaţii despre motivele din spatele acestui eveniment neplăcut şi nici nu şi-a prezentat scuzele pentru situaţia produsă. 

Mai mult, recentele declaraţii ale preşedintelui Băsescu referitoare la opoziţia lui Schulz faţă de sancţiunile impuse Federaţiei Ruse urmau să fie discutate de liderul socialist, fiind una dintre temele de campanie de foarte mare interes pentru public.

Publicaţia „Adevărul“ regretă schimbarea programului Adevărul Live, din motive indepedente de redacţie. 

Citiţi mai multe

Traian Băsescu, despre alegerile europarlamentare

„O altă temă de interes naţional e modul cum, din PE, poate fi susţinut procesul de apropiere şi, ulterior, de integrare a R. Moldova în UE. E un obiectiv major pentru România. Aşa cum s-a convenit, aceste alegeri vor prefigura numele şefului CE. Dacă vor câştiga socialiştii va fi Martin Schulz, dacă vor câştiga popularii, va fi Jean-Claude Juncker.“

„E important de susţinut de ce Juncker şi nu Schulz, mai ales dacă privim lucrurile prin prisma ultimelor acţiuni ale socialiştilor. Pentru Schulz, anexarea Crimeei era un fapt împlinit. Grupul socialist a fost extrem de greu de convins să dea un vot care să creeze o perspectivă europeană pentru R.Moldova, în timp ce popularii şi liberalii au susţinut cu toată energia această perspectivă. Putem face o dezbatere pe această temă: ce e în avantajul României?“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite