De ce nu a fost arestat Vîntu. Judecătoria sectorului 5: Nu s-au adus probe privind șantajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu va fi cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat de șantajarea și amenințarea lui Sebastian Ghiță, managerul trustului de presă Realitatea Media și patronul firmei Asesoft. Judecătoria Sectorului 5, cea care a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Vîntu, a invocat mai multe motive pentru care nu a decis arestarea omului de afaceri, printre care și lipsa probelor știi

Instanța a remis vineri noapte un rezumat al motivării în care enumeră pe scurt patru dintre motivele pentru care judecătorul a refuzat emiterea mandatelor de arestare pe numele lui Sorin Ovidiu Vîntu și Ion Cezar Ilie.
"Prin încheierea din 21.04.2011 pronunţată în dosarul nr. 7667/302/2011, instanţa a respins propunerea de arestare, apreciind că nu sunt indicii suficiente din care să se poată desprinde concluzia plauzibilă că inculpaţii au comis acţiuni ce ar putea reprezenta elementul material al infracţiunii de şantaj", se arată îndocumentul citat.

De asemenea, privond acuzația de constrângere a lui Sebastian Ghiță de a semna un act adițional la contractul de management, instanța a reținut că  "acesta nu a precizat în ce ar consta modificarea clauzelor contractuale şi care ar fi conţinutul actului adiţional ce era constrânsă să îl semneze".

"Referitor la acţiunea inculpaţilor de a intra cu forţa, împreună cu alte persoane, în spaţiul Asesoft şi Realitatea TV şi de a profera ameninţări, s-a constatat, din planşele foto prezentate, că nu s-a putut observa vreo persoană exercitând acte de violenţă şi nici nu a fost identificată sau audiată vreuna din persoanele care apar în aceste fotografii, pentru a confirma sau infirma susţinerile părţilor", mai notează instanţa în motivarea deciziei.

În ceea ce privește înregistrarea discuției dintre Vîntu și Ghiță din 2 aprilie, înregistrare făcută publică de Ghiță, în care i se solicita 200.000 de euro, magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 consideră că  "proba prezentată nu constituie înregistrarea integrală a discuţiei, iar cuprinsul acesteia nu poate fi considerat a reprezenta o acţiune de ameninţare, având în vedere conţinutul cu neputinţă de crezut al majorităţii acestor afirmaţii, precum şi contextul dialogului dintre partea vătămată şi inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu cu privire la clauzele contractului, context în care inculpatul enumeră şi alte opţiuni precum să îi dea părţii vătămate banii investiţi, să denunţe personal contractul şi să se adreseze instanţei judecătoreşti pentru soluţionarea litigiului sau să se înţeleagă".

Referitor la situaţia lui Ilie Ion Cezar, instanţa arată că "nu s-a constatat existenţa vreunei activităţi ce ar putea fi calificată drept ameninţare".

Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a decis, joi seară, că Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar pot fi cercetaţi în libertate în dosarul în care sunt acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă. Recursul în acest caz se va judeca, vineri, la Tribunalul Bucureşti.
Sorin Ovidiu Vîntu și Ion Ilie Cezar au fost reținuți miercuri, pentru 24 de ore, sub acuzația de șantaj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite