Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Decizie definitivă: Ponta e plagiator

30
14 Jul 2020 11:21:00
Autor: Marian Avram
Foto Inquam Photos, Octav Ganea
Foto Inquam Photos, Octav Ganea

Victor Ponta a pierdut definitiv şi irevocabil procesul cu Ministerul Educaţiei pentru anularea ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor în anul 2016.

”Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant PONTA VICTOR VIOREL, împotriva Sentinţei civile nr. 363 din 07 februarie 2017, a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 iulie 2020”, potrivit deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a precizat că va pune în aplicare sentinţa Înaltei Curţi. Aceasta a precizat că decizia ICCJ nu a ajuns încă la Ministerul Educaţiei şi nu s-a publicat nici pe portalul instanţelor.

“În sfârşit, se face dreptate! Sper ca această decizie să fie un mesaj clar pentru cei care au vrut să plagieze: acest lucru se pedepseşte. Să fie descurajaţi“, a declarat Anisie, pentru Edupedu.ro.

„Prin decizia asta, Victor Ponta este în mod definitiv şi irevocabil plagiator. 8 ani a durat, cu totul, din momentul în care au apărut informaţiile despre plagiatul lui în Revista Nature şi până ieri, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins lui Ponta recursul. 8 ani pentru a confirma evidenţa: Victor Ponta este plagiator, iar titlul de doctor i-a fost retras în mod corect de către CNATDCU în 2016”, a scris jurnalista Emilia Şercan pe Facebook.

În 2016, ministrul Educaţiei din acea perioadă, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept în cazul fostului premier Victor Ponta. 

Ordinul semnat de ministrul Educaţiei a venit ca urmare a deciziei luate de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare care a certificat faptul că Victor Ponta a plagiat în teza sa de doctorat. 

 

Fostul premier a deschis acţiuni în instanţă, cerând suspendarea, respectiv anularea ordinului de retragere a titlului de doctorat, însă solicitările sale au fost respinse.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

db
14.07.2020, 11:30:00

Noi știam de atunci că e plagiator dar justiția din românia a avut nevoie de 8 ani să confirme. Acum ar trebui analizat dacă pontosu' a avut ceva avantaje materiale de pe urma titlului de doctor și dacă da, pus să dea banii înapoi. Și asta acum, nu peste încă alți 8 ani 😉

+15 (15 voturi)
Unul dintre „Astia“
14.07.2020, 11:36:28

Avantaje? Pai a intrat in barou in baza titlului fals de doctor! Ar trebui ca cei care l-au angajat ca avocat sa il dea in judecata si sa isi ceara onorariile platite inapo

+15 (15 voturi)
db
14.07.2020, 11:30:42

Noi știam de atunci că e plagiator dar justiția din România a avut nevoie de 8 ani ca să confirme. Acum ar trebui analizat dacă pontosu' a avut ceva avantaje materiale de pe urma titlului de doctor și dacă da, pus să dea banii înapoi. Și asta acum, nu peste încă alți 8 ani 😉

+4 (4 voturi)
Lucifer
14.07.2020, 11:35:35

Asta trebuie să aibă alte urmări, de ex. având doctorat n-a mai dat examen de intrare în Baroul de avocaţi, luând şi bani şi practicând ilegal o meserie. Asta se numeşte ilegalitate. Moral, Ponta nu ar mai trebui să mai aibă nicio credibilitate politică, mai ales că este unul dintre cei mai înverşunaţi luptători contra statului român în favoarea unor interese estice din Rusia, China, Turcia.

+10 (10 voturi)
Puscasu Constantin
14.07.2020, 11:50:21

Câți doctori ar mai rămâne dacă ar fi luați la puricat toți doctorii? Cu ce se mărește calitatea profesională a unui profesor de istorie, de exemplu, dacă este doctor în, doar în asta, de fapt, „Istoria cuiului de lemn în Moldova secolului al XVIII-lea” ? Ar trebui stabilite funcțiile în care este necesar titlul de doctor (Este vreun loc din ăsta?), titlu care ar trebui să ateste cele mai înalte competențe în domeniul în care este angajat și plătit.

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (30)