Declaraţia pe propria răspundere rămâne valabilă şi după 15 mai. Iohannis explică în ce situaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam / Ana-Maria Dumitru
FOTO Inquam / Ana-Maria Dumitru

Preşedintele României a făcut marţi câteva precizări legate de încheierea stării de urgenţă pe 15 mai şi intrarea în altă formă de organizare tipică pentru situaţii de epidemii şi anume starea de alertă. Ce a spus Klaus Iohannis despre necesitatea declaraţiei pe proprie răspundere.

Foarte mulţi români se întreabă şi ne întreabă  ce se schimbă după 15 mai, ce nu se schimbă şi ce noutăţi avem pentru ei, a spus preşedintele. 

Iohannis a spus că se va renunţa la obligaţia de a sta acasă şi se renunţă la obligaţia unei declaraţii atunci când ne deplasăm în interiorul localităţii. ”Deci, atenţie! Putem să ne deplasăm în interiorul localităţii în care locuim fără să avem nevoie de declaraţie, fără să avem nevoie de acordul cuiva. Totuşi, în interesul nostru şi al celor pe care dorim să-i protejăm nu trebuie să exagerăm. Trebuie să renunţăm la care se poate renunţa fără prea mari sacrificii.”

Ce rămâne totuşi obligatoriu, a mai spus preşedintele, este, în continuare, în prima etapă, interzisă deplasarea în afara localităţii, sigur, cu excepţii. ”Aceste excepţii vor fi enumerate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Sunt excepţii naturale. De exemplu, cine merge la serviciu sau în afara localităţii pentru muncile agricole, se poate ieşi din localitate pentru sporturi individuale – de exemplu, mersul cu bicileta.”

”Totuşi, când ieşim din localitate este, în continuare, nevoie de o declaraţie, mai puţin în zonele metropolitane unde de exmplu vine foarte multă lume la serviciu. Pentru deplasările în interiorul acestor zone metropolitane nu va fi nevoie de declaraţie. Dar dacă mergeţi din Bucureşti într-un oraş de provincie pentru a rezolva o problemă care se încadrează în acele excepţii aveţi nevoie de o declaraţie scrisă.”

Citeşte şi:

Iohannis a anunţat ce se redeschide din 15 mai şi ce măsuri devin obligatorii. Bisericile, parţial deschise VIDEO

Distanţa socială de 1,5 metri, obligatorie începând de vineri

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite