Deputat USR: Birchall trebuie eliminată din Guvern dacă le-a comunicat părinţilor Alexandrei rezultatul probei ADN

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Seidler FOTO Adevărul / Eduard Enea
Cristian Seidler FOTO Adevărul / Eduard Enea

Deputatul USR Cristian Seidler este de părere că ministrul Justiţiei Ana Birchall ar trebui eliminată din Guvern dacă este adevărat că a comunicat personal părinţilor Alexandrei rezultatul probelor ADN.

„Ministrul Justiţiei se pare că a sunat personal părinţii Alexandrei pentru a le comunica rezultatul probelor ADN ridicate din casa monstruozităţii din Caracal.

Dacă e adevarat - că a sunat Ana Birchall - mâine (sâmbătă - n.red.) ar trebui să fie eliminată din Guvern.

Nu e rolul ministrului Justiţiei să sune personal familia victimei unei infracţiuni. Nu face acest gest cu familiile victimelor altor infracţiuni, a făcut-o strict în acest caz. Ştia bine că se va afla că ea a sunat. Informaţia putea fi dată familiei de un procuror, de un poliţist sau de un psiholog specializat în asemenea chestiuni“, a scris, vineri seara, pe Facebook, deputatul USR Cristian Seidler.

În comunicatul DIICOT, se arată că rezultatele „expertizei nu sunt o informaţie confidenţială în cadrul urmăririi penale, ci este o informaţie de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată şi neîntârziat anunţată, din respect şi compasiune faţă de suferinţa pe care o resimte, având in vedere şi solicitarea acesteia in acelaşi sens, respectiv de a nu lua cunoştinţă din alte surse de informare“.

Şi deputatul PNL Adriana Săftoiu afirmă că modul în care părinţii Alexandrei au fost anunţaţi că ADN-ul fiicei lor se găseşte în cenuşa şi oasele din curtea bărbatului este ”impardonabil”.

„Toate nenorocirile din curtea aceea nu puteau avea loc dacă autorităţile nu se făceau că nu văd dispariţiile, violenţa, reteaua de trafic de prostituţie. Monstrul acela a făcut toate nenorocirile pentru că dispariţia unei fete nu ii deranja cu nimic pe cei care ar fi trebuit să acţioneze. A găsit mediul potrivit pentru a face toate atrocităţile. Cât despre modul în care au fost anunţaţi părinţii prin telefon... impardonabil”, conchide deputatul liberal ”, afirmă deputatul PNL 

 

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a declarat vineri seară la Antena 3 că ADN-ul din oasele găsite la domiciliul lui Gheorghe Dincă este al nepoatei sale şi că părinţii fetei au fost anunţaţi de ministrul Justiţiei. 

Te-ar putea interesa şi:

 

Cumpănaşu nu crede că Alexandra a fost arsă: „Să facem o expertiză internaţională“

Revolta fără margini şi un avertisment categoric: „Statul este cel care a omorât-o! Nu va scăpa picior de politician, procuror, poliţist, judecător, STS-ist“

EXCLUSIV Detalii din anchetă: motivul pentru care Alexandra nu a reuşit să-şi sune părinţii şi a putut apela doar 112

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite