Deputatul Mădălin Voicu cere Curţii Supreme să-i retragă controlul judiciar şi să fie iertat de plata cauţiunii de 500.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Mădălin Voicu cere, astăzi, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) să îi retragă controlul judiciar şi să nu plătească o cauţiune de 500.000 de lei stabilită de procurorii DNA în dosarul privind deturnările de fonduri europene, în care este implicat şi deputatul Nicolae Păun (Partida Romilor).

Mădălin Voicu a contestat la instanţa supremă controlul judiciar pe cauţiune, stabilită la 500.000 de lei, măsură preventivă luată în cazul său de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 18 februarie, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare a banilor.

Procurorii DNA au transmis, printr-un comunicat de presă, că deputatul Mădălin Voicu a fost pus sub control judiciar şi are de plătit cauţiunea, în valoare de 500.000 lei, în termen de 10 zile.

Deputatul s-a prezentat pe 18 februarie la sediul DNA unde i-au fost aduse la cunoştinţă măsurile în dosarul în care este cercetat penru trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare a banilor, toate în formă continuată.

"Măsura a fost dispusă în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală şi prevenirii săvârşirii altor infracţiuni, în condiţiile în care Parlamentul României – Camera Deputaţilor a respins cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a inculpatului Voicu Mădălin Ştefan", se arată în comunicatul DNA.
Conform DNA, dosarul vizează nereguli în derularea proiectului "Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi", cu finanţare din fonduri europene, care s-a derulat în perioada 2010-2013.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite