Deputatul Gheorghe Coman a fost condamnat la un an de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Gheorghe Coman a fost condamnat joi de instanţa supremă la un an de închisoare cu executare, urmând să îi fie confiscată suma de 3.140 de lei pe care acesta ar fi primit-o de la denunţător în schimbul menţinerii acestuia în funcţia de director adjunct al DSVSA Buzău, informează Mediafax.

Instanţa a decis menţinerea stării de arest a parlamentarului roman, în acelaşi timp luând decizia ca acesta să plătească şi cheltuieli judiciare în valoare de 6.050 de lei.

Decizia condamnării la un an de închisoare cu executare nu este definitivă. Aceasta poată fi atacă cu recurs la Completul de cinci judecători ai instanţei supreme.

Deputatul PC Gheorghe Coman este acuzat că ar fi primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău. Politicianul şi-a recunoscut faptele în faţa completului de judecată.

Acuzatul a decis să recunoască integral acuzaţiile care i se aduc, precizând că îşi regretă faptele şi că doreşte să fie lăsat liber, pentru că are copii de întreţinut. Anterior, procurorii DNA au cerut  trei ani de închisoare cu executare, precum şi dispunerea confiscării de la inculpat a unei sumei de 3.000 de lei şi a unei sticle de whisky.

Deputatul PC Gheorghe Coman a fost arestat în 7 ianuarie, măsură încuviinţată de Camera Deputaţilor pe 27 decembrie,  fiind acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din DSVSA Buzău, iar în data de 16 ianuarie a fost trimis în judecată.

Materiale pe aceeaşi temă:

Deputatul Gheorghe Coman, după gratii pentru următoarele 30 de zile. Acesta va fi cercetat în stare de arest Deputatul Gheorghe Coman, acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit unei decizii definitive luate marţi seară de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Deputatul Gheorghe Coman va fi cercetat în libertate. Curtea Supremă a respins cererea procurorilor DNA Magistraţii Înaltei Curţi au respins, vineri seară, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul deputatului PC Gheorghe Coman, acuzat de fapte de corupţie. Parlamentarul a primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Deputatul penal Gheorghe Coman a vehiculat nume grele în negocierile pentru obţinerea mitei Referatul întocmit de procurorii DNA prin care cer arestarea deputatului  Gheorghe Coman scoate la iveală detalii despre modul în care acesta îşi negocia mita. În discuţiile iniţiate cu denunţătorul, interceptate şi înregistrate de procurori, deputatul menţionează numele ministrului Agriculturii, al preşedintelui ANSVSA, al secretarului de stat în Ministerul Muncii,  al preşedintelui ANFP şi al preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite