Descinderi la proxeneţi din judeţele Cluj şi Mureş. Patru bărbaţi, între care unul de 76 de ani, reţinuţi pentru trafic de minore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 76 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore,urmând a fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, în urma a 5 descinderi organizate în judeţele Mureş şi Cluj de către poliţiştii BCCO sub coordonarea procurorilor DIICOT Cluj.

„Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii decembrie 2020, un bărbat, de 35 de ani, ar fi racolat o minoră, în scopul obligării acesteia la practicarea prostituţiei, în judeţele Mureş şi Cluj”, se arată într-un comunicat al IGPR. 

Bărbatul ar fi fost sprijinit de alţi 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 76 de ani, care ar fi transportat minora la locaţii stabilite, în vederea practicării prostituţiei. 

„Totodată, acesta ar fi profitat de locurile retrase folosite şi de faptul că unii clienţi ar fi avut vârste avansate şi le-ar fi sustras bani sau bunuri, prin violenţă. De asemenea, în situaţii în care acesta nu ar fi reuşit să sustragă bunuri, prin violenţă, ar fi efectuat filmări. Ulterior, i-ar fi abordat pe aceştia, s-ar fi recomandat ca fiind tatăl minorei şi le-ar fi solicitat diverse sume de bani, pentru a nu sesiza autorităţile cu privire la cele petrecute”, arată sursa citată. 

Unul dintre bărbaţi, în vârstă de 76 de ani, ar fi întreţinut, de mai multe ori, acte sexuale cu o altă minoră, spun anchetatorii. 

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 5 telefoane mobile, 5 cartele sim, un memory stick şi mai multe înscrisuri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Ştefan Cicio Pop” Cluj-Napoca şi al specialiştilor criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite