Descoperiri şocante după operaţiunile „Bucureşti” şi „Nunta” ale poliţiei spaniole: Două minore românce, vândute pentru căsătorie. Sumele cerute pe ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii vânzători intenţionau să o vândă în vederea căsătoriei şi pe sora mai mică a celor două fete Foto: Arhivă
Părinţii vânzători intenţionau să o vândă în vederea căsătoriei şi pe sora mai mică a celor două fete Foto: Arhivă

Două surori românce de 14 şi 15 ani, care au fost vândute de părinţi cu 6.000, respectiv 7.000 de euro, unei alte familii de români, pentru căsătorie, au fost eliberate de Poliţia Naţională din Spania şi preluate de serviciile de protecţie socială din Junta de Castilla-La Mancha.

Vânzătorii, cumpărătorii, dar şi soţul uneia dintre fete au fost arestaţi la Alcázar de San Juan, luna aceasta.

Comisarul şef Alberto Camacho, cel care a condus ancheta în cele două cazuri, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă,  că operaţiunile au fost numite „Bucureşti” şi „Nunta”, relatează La Tribuna de Ciudad Real, citată de Digi 24.

Ancheta în acest cazuri face parte dintr-o operaţiune mai mare a poliţiei spaniole împotriva traficului de minori, în vederea exploatării sexuale. 

Operaţiunile „Bucureşti” şi „Nunta” au fost declanşate după o sesizare a unui inspector şcolar din Badajoz, care a reclamat că fete de naţionalitate română absentau nemotivat de la şcoală şi existau temeri cu privire la situaţia lor. Poliţiştii au stabilit destul de repede că acestea nu mai veneau la şcoală pentru că se căsătoriseră. Ulterior, anchetatorii au aflau că fetele fuseseră, de fapt, vândute şi obligate să se mărite. Minorele se aflau deja în casa socrilor, tot români, şi erau forţate să contribuie la treburile casnice. 

În acelaşi timp, anchetatorii au aflat că părinţii vânzători intenţionau să o vândă în vederea căsătoriei şi pe sora mai mică a celor două fete, în vârstă de doar 12 ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite